22 Mart 2012 Perşembe

ALZHAIMERA VEDA


Mümkünse, her sabah veya akşam, günde bir kez olabilir, sert bir


 zemin üzerinde çıplak sağ ve sol ayak üzerinde, GÖZLERİNİZ KESİN TAM

 KAPALI her iki kolunuz yanlara T şeklinde açık, yaklaşık 30 sn.'de 100'e

 kadar, tek ayak üzerinden "sesli" sayarak DENGE'de durma eğitimine

 vücudunuzu ve beyninizi mutlaka ACİL alıştırınız.
 İlk bir hafta sayamamanız çok normal. İlk bir haftadan sonra,

 100'e kadar sayarak bu eğitime vücudunuzu alıştırırsanız, ileride

 kesinlikle *ALZHAIMER *konusunda sorun yaşamazsınız.
Kaynak: Amerika'da yaşayan Kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet ÖZ
Huzurlu ve Kaliteli yaşamanız, "en az 100 yaşınıza kadar, her konuda

 birlikte sağlıklı yaşlanabilmemiz dileğiyle...
 
 
Resim alıntıdır.

17 Mart 2012 Cumartesi

BİZİM ÇOCUKLUĞUMUZ



NE GÜZEL CAHİLDİK

Dışarıda kar... Ama kuzine içten içe öyle yanıyor ki.


Kuzinenin üzerinde demir maşa...

Maşanın üzerinde de ekmek dilimleri.

Aydınlık bir kış sabahı ve kızarmış ekmek kokusu...

Sucuk lükstü. Yumurta lezzetli. Ekmek her zaman ekmek gibi...

Bir kez olsun kümesten yumurta almamış, bir kez olsun o kızarmış ekmeğin kokusunu duymamış ve fakat

alışveriş merkezlerinin restoran katlarında, boğucu bir gürültü ve havasızlık içinde hamburger keyfine fit olmuş

çocuklar için ben ne kadar yaşlıyım...



Dışarıda kar... İçeride kanaat ve huzur...

Televizyon yoktu. Gazete de her zaman olmazdı.

Öyle güzel cahildik ki, keyfimiz bozulmazdı hiç !

Portakal kabuklarını sobanın üzerine dizer, kokusuna râm olurduk.

Kestane közlemek bütün bir gecenin mutluluğuydu.

Sonra illa ki, büyüklerin anlattığı hikâyeler, hatıralar...

Birçoğu arızalı ve tedaviye muhtaç beyinlerden çıkma dizilerin ve filmlerin açtığı hasarlar yerine, geniş ve

besleyici bir masal dünyası...



Lezzet bir tarafa, kokuya da hasret kalacağımız kimin aklına gelirdi?

Ekmeklerimiz el değerek üretilirdi, sağlıklıydı, lezzetliydi ve mis gibi kokardı.

Çay da kokardı... Domates de...

Bütün bu nefasete, küçücük bir bakkal dükkânının zenginliği yetiyordu.

Dışarıda kar...


İçeride huzur...

Zam endişesi, doğal gazın kesilme korkusu,

yolda kalma telaşı, rejim tehlikesi...

Kimin umurunda...



Ne güzel cahildik.

Mutluluğun resmini çiziyorduk...

16 Mart 2012 Cuma

PATATESLİ SULU KÖFTE














Malzemeler

250gr kıyma

yarım çay bardağı pirinç

1 soğan

2 patates

1yk. salça

4-5 bardak su

tuz,karabiber

2yk. un

1 yumurta

Hazırlanışı


Önce köfteleri hazırlayalım. Bunun için, kıymanın içine 1 tane rendelenmiş soğanı, ince kıydığımız maydonozu,

 pirinci, yumurtayı, karabiberi ve tuzu ekleyip  yoğuralım..Minik parçalara ayırıp yuvarlayalım ve unlu

tepsinin içine dizelim.Tencereye sıvıyağı ve bir yemek kaşığı salçayı ilave edip kavurduktan sonra suyunu

ekleyip,kaynayınca köfteleri içine atıp pişmesini bekleyelim..Daha sonra soyduğumuz ve köfte büyüklüğünde

doğradığımız patetesleri içine atalım. Biraz  kaynadıktan sonra tuzunu ekleyelim.. Köfteler ve patetesler pişene

kadar kısık ateşte pişirelim.İsterseniz üzerine nane serpebilirsiniz. Afiyet Olsun…

15 Mart 2012 Perşembe

ÇATLAK TESTİ

ÇATLAK TESTİ


Çin'de bir adam , her gün boynuna dayadığı kalın sopanın iki ucuna asılı

testilerle dereden su taşırmış evine...

Bu testilerden birinin yan kısmınnda çatlak varmış...Diğeri ise

hiç kusursuz

çatlaksızmış ve her seferinde bu kusursuz testi adamın doldurduğu suyun

tümünü taşır , ulaştırırmış eve... Ama her zaman boynunda taşıdığı testilerden

çatlak olanı eve yarı dolu olarak varırmış .

İki sene her gün bu şekilde geçmiş. Adam her iki testiyi suyla doldurmuş

ama evine vardığında sadece1,5 testi su kalırmış...

Tabi ki kusursuz, çatlaksız testi vazifesini mükemmel yaptığı

için çok gururlanıyormuş...

Fakat zavallı çatlığı olan kusurlu testi, çok utanıyormuş . Doldurulan suyun

sadece yarısını eve ulaştırabildiği için de çok üzülüyormuş...

İki yılın sonunda bir gün , görevini yapamadığını düşünen çatlak testi,

ırmak kenarında adama şöyle demiş:

"Kendimden utanıyorum. Şu yanımdaki çatlak nedeniyle , sular eve gidene

kadar akıp gidiyor.."

Adam gülümseyerek dönmüş testiye; "Göremedin mi ?

Yolun senin tarafında olan kısmı çiçeklerle dolu. Fakat kusursuz testinin

tarafında hiç çiçek yok. Çünkü ben başından beri senin kusurunu, çatlağını

biliyorumdum...Senin tarafına çiçek tohumları ektim. Ve her gün o yoldaben

su taşırken , senonları suladın. iki senedir o güzel çiçekleri toplayıp, masamı

süslüyorum . Sen kusursuz olsaydın , o çatlağın olmasaydı, evime böyle

güzellik ve zarafet veremeyecektim" diye cevap vermiş..

Her birimizin kendine has kusurları vardır . Hepimiz birer

çatlak testiyiz.

Fakat sahip olduğumuz bu kusurlar ve çatlaklardır hayatlarımızı ilginç yapan,

mükafatlandıran , renklendiren .. etrafınızdaki her kişiyi, oldukları gibi

kabullenin.. Veeeee..

Dışlarındaki kusurları değil ,

içlerindeki güzellikleri görün...

Alıntıdır.

12 Mart 2012 Pazartesi

BİSKÜVİLİ KABAK TATLISI






MALZEMELER


5oo gr tatlı kabak

4 yk şeker

1 paket vanilya

1 paket petit beure bisküvi

Yarım su bardağı ceviz içi

1 paket krem şanti

1 sb süt

YAPILIŞI

 Yarım kg kabak, 4 yemek kaşığı şeker ve 1.5 su bardağı su ile  iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.

 Haşlanan kabağın suyu süzülür

 1 paket vanilya, küçük parçacıklara bölünen bisküvi ve ceviz içi süzülen kabaklara eklenir hamur haline getirilir.

 Oluşan harcımızı küçuk borcama yerleştiriyoruz.Üzerine bir bardak soğuk sütle çırptığımız krem şantiyi yayıyoruz.Üzerini hindistan cevizi veya tarçınla süslüyoruz.

 Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp ve 3-4 saat bekletildikten sonra servis yapılır.Afiyet olsun.

8 Mart 2012 Perşembe

KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN





Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında daha yaygın olarak kutlandı ve sokağa taşındı. "Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı" programından Türkiye'nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı. 1984'ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaya başlandı.



KADIN

Kimi der ki kadın

uzun kış gecelerinde

yatmak içindir.

Kimi der ki kadın yeşil bir

Harman yerinde dokuz zilli

Köçek gibi oynatmak içindir.

Kimi der ki ayalimdir.

Boynumda taşıdığım vebalimdir.

Kimi der ki hamur yoğuran.

Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal.

O benim kollarım, bacaklarım.

Yavrum, annem, karım, kız kardeşim hayat arkadaşımdır.



Nazım HİKMET

4 Mart 2012 Pazar

SU MUHALLEBİSİ







MALZEMELER

2 su bardağı süt

1.5 su bardağı su

Yarım çay bardağı un

Yarım çay bardağı buğday nişastası

1 çay bardağı pudraşeker

1 tatlı kaşığı gülsuyu

Üzeri için

Pudraşeker ,Gülsuyu



YAPILIŞI


 Süt, su, un, nişasta, pudraşeker ve gülsuyunu tencereye alıp karıştırın. Karışım muhallebi kıvamına gelinceye

kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebiyi su ile ıslatılmış bir tepsiye aktarın. Oda ısısına geldiğinde

buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerine pudraşeker ve gülsuyu ekleyerek servis yapın. Su muhallebisi artık

hazır, afiyet olsun.

2 Mart 2012 Cuma

GÜNÜN SÖZÜ





*Altın ateşle sınanır, güçlü insanlar zorluklarla. Seneca


*Hayatta hiç hata yapmamış birisi zaten hiçbir işe başlamamış demektir. H. Ford


*Sır saklamak imtihanını kazanamayan hayatta hiç bir imtihanı kazanamaz. Hz. Ali


*Yenilgi bir umutsuzluk kaynağı değil taze bir baslangıç olmalıdır. South

1 Mart 2012 Perşembe

HAMSİ BUĞULAMA




MALZEMELER


1 kilo kılçıkları çıkartılmış hamsi

1 adet limon

2 adet kuru soğan

1/2 demet maydanoz

2 yemek kaşığı sıvı yağ

tuz, karabiber

YAPILIŞI

Hamsi ayıklanıp kılçıkları çıkartılır, yıkanıp, tuzlanır tepsi yağlanır , piyazlık

doğranan soğanlar dizilir, üzerine hamsiler dizilir.

Kabukları soyulup dilimlenen limonlar dizilir tuzu karabiberi eklenir. En son

maydanozlar ilave edilir, yağı üzerine gezdirilip 180 dercede ısıtılmış fırında

hafif kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.