10 Haziran 2013 Pazartesi

MANTAR MANTISI







MALZEMELER:


500 gr.  mantar

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı galeta unu

Tuz

Üzeri için; sarımsaklı yoğurt

Salçalı sos için; 1 kaşık sıvıyağ

1 kaşık salça

Pulbiber

YAPILIŞI:


Mantarları yıkayın ve kurulayın.

Tencereye koyup tuzunu atıp,ağzı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin.


Bir kasede yumurtaları çırpın ve galeta ununu; tuzunu ekleyip,karıştırın.

Mantarları buna ilave edip, karıştırın.

Tavaya sıvıyağ koyup,kızdırın ve mantarları kızartın.

Kızaran mantarları fazla yağını alması için , kağıt havlu üzerine alın.

Servis tabağına aldığınız mantarların üzerine bolca sarmısaklı yoğurt dökün.


Son olarak başka bir tavaya 1 kaşık sıvıyağı alın ve kızdırın.

İçine salçayı koyun ve çevirin.

Çok az su ekleyerek salçalı sosun kıvamını açın.

Ocağı kapatın ve pulbiberi ekleyin.

Bu sosu sarımsaklı yoğurt döktüğünüz mantar mantısının üzerine gezdirin.

AFİYET OLSUN.

4 yorum:

  1. Immmm... Mantar zaten bayıldığım bir şeydir. İşin içine bir de sarımsaklı yoğurt girince oy oy. Emininm çok lezzetlidir.

    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. gerçekten çok lezzetli oluyor,yoğurtsuzu da güzel,deneyin derim..

    YanıtlaSil
  3. Çok değişik bir tarif ilk defa duyuyorum kesinlikle denemek istiyorum.Ellerinize sağlık arkadaşım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Bence de denemelisiniz,sevgiler..

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.