29 Nisan 2013 Pazartesi

PRATİK TAVA BÖREGİ



Malzemeler
2 tane yufka
1sb.süt
2 yumurta
1/2 çay bar. sıvı yağ

Yapılışı

Teflon tavayı az sıvı yağla yağlıyoruz.Bir kapta yumurtaları süt ve yağı çırpıyoruz.Tavaya yarım yufkayı yayıp kalanını ufak parçalara ayırıp 2. kat olarak yayıyoruz.Arasına ezilmiş beyaz peyniri koyup ,kalan 2.yufkanın yarısını parçalayıp,peynirin üzerine kapatıyoruz.Kalan yufkayı da büzüştürerek en üste seriyoruz.
Sıvı malzemenin yarısını yufkaların üzerine döküp yarım saat kadar sonra kalan sıvıyı da üzerine döküp ocakta ,tavanınn kapağı kapalı olacak şekilde altını pişirip,daha sonra kapakla böreği ters düz edip üstünü de pişiriyoruz.

28 Nisan 2013 Pazar

HAZIR YUFKADAN GÖZLEME







MALZEMELER

3 Yufka
Beyaz peynir,rende kaşar peyniri
2-3 dilim doğranmış salam

Yapılışı
Yufka düz bir yere yayılır.İstenilen iç konur.Önce üstten ve alttan,sonra yanlardan ortaya kadar katlanır.Teflon tavaya az sıvı yağ konarak, katlı yufka alt üst edilerek kızartılır.Sıcak sıcak servis edilir.Afiyet olsun.

27 Nisan 2013 Cumartesi

ELMALI TURTA



Elma ile yapılabilecek en güzel tatlılardan birisi.


 MALZEMELER



Hamuru için


.1 yumurta


•250 gram tereyağ

•1/2 çay bardağı sıvı yağ

•2 -3 yemek kaşığı yoğurt

•1 çay bardağı şeker (ajda)

•1 tatlı kaşığı karbonat

aldığı kadar un

İçi için

•3 adet elma

•1 tatlı kaşığı tarçın

•1çay bardağı  şeker


Üstü için


 pudra şekeri

Hazırlanışı

Un ve karbonat dışındaki malzemeleri iyice karıştırın.

Unu ve karbonatı ekleyip sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamurdan bir parça ayırın.

Büyük parçayı yağladığınız yuvarlak borcama dümdüz olacak şekilde elinizle yerleştirin.

.Kalan hamuru ve borcamıı buzdolabına koyun.

Elmaları soyup, rendeleyin.

Şekerle birlikte elmaları iyice pişirin.

Tarçını ekleyin.

İç harç soğuduğunda tepsideki hamurun üzerine yerleştirin.

Kalan hamurdan ince çubuklar yapıp enine ve boyuna kafes kafes yerleştirin. (Veya hamuru rendeleyip

turtanın üzerine serpiştirin.Ben bu sefer kafesli hazırladım.)

Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.

Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.Afiyet olsun.


26 Nisan 2013 Cuma

KANSERIN DÜŞMANI KARBONAT!


Terminal safhada prostat kanseri teşhisi konmuş; kanseri kemiklere metastas yapmış ve doktorlar tarafından artık yapılacak bir şey yok diyerek gönderilmiş bir adamın, bakkaldan elli kuruşa aldığımız basit bir karbonatla çok kısa sürede nasıl kanseri yendiğini anlatan bir video izledim.
Karbonat (baking soda/sodyum bikarbonat) vücuttaki pH seviyesini yükseltmekte birebir. Bahsi geçen adam her gün düzenli olarak aç karnına içtiği bir bardak karbonatlı su ile pH seviyesini 8 seviyelerine çıkarıp kanseriyle vedalaşıyor.
Ben bunu kabızlık ve bağırsak hastalığı geçiren anneanneme uyguladım. Ona bakan teyzemin yorumu şu oldu: “Allah razı olsun her şey yoluna girdi de, bu sefer de tuvalete zor yetiştiriyoruz.” Olsun, ben küçükken, yanında gaz çıkardığım zaman bana “İyi insanın içinde kötü şey durmaz, yap yavrum yap!” diyen anneannemle şimdi rolleri değişmiş olduk.
KARBONATIN KULLANIMI:
Bir büyük bardağa iki tatlı kaşığı karbonat atıldıktan sonra üzerine az az kaynar su dökülerek köpürtülür ve karbonatın suda iyice çözülmesi sağlanır. Sonra üzerine normal su dökülür, karıştırılıp içilir. Eğer kanser, MS, diyabet hastasıysanız vücudu alkali hale getirmek için ilk hafta aç karnına yemeklerden bir saat önce bu uygulama iki kere tekrarlanır. Sonraki üç hafta sadece sabahları kahvaltıdan önce aç karnına içilerek devam edilir. Bir ay sonra gidip hastalığınızı kontrol ettirip iyi olup olmadığınızı görebilirsiniz. Eğer idrarınızdaki pH 7,36 ve üstüyse vücudunuz “alkali” haldedir, dilerseniz her gün suya bir çay kaşığı karbonat atıp kullanmaya devam edebilir ya da sadece ihtiyaç duyduğunuzda bunu uygulayabilirsiniz.
İdrarınızdaki pH seviyesini öğrenmek için dijital pH ölçerler satılıyor, onlardan bir tane alıp her gün tartıya çıkmak gibi idrarınızdaki pH seviyenize bakıp bedeninizin sağlık durumunu anlayabilirsiniz. Dijital pH ölçer yerine pH kâğıtları da kullanabilirsiniz. Bunu da internetten araştırıp öğrenebilirsiniz.
Karbonat alayım derken kabartma tozuyla karıştırmamanız önemle rica olunur!

18 Nisan 2013 Perşembe

Tıkla İndir, Tıkla Getirt!


26 ilde 128 mağazası ile sektöründe lider olan D&R, dr.com.tr ile kültür, sanat ve eğlence dünyasını bir tıkla evinize getiriyor. Reklam filmiyle online sipariş hizmetini duyuran D&R, kültür, sanat ve eğlenceye kısa yoldan ulaşmak isteyenler için internet sitesini yenilenen tasarımıyla hizmete sundu. Kitap, film, müzik, elektronik, oyun&konsol, dergi, kırtasiye, hobi&oyuncak, kişisel ürünler ve  e-kitap kategorilerinde yer alan binlerce ürünü sipariş edebilme olanağı sunan D&R, teknolojinin sunduğu olanakları en iyi şekilde kullanarak müşterileriyle buluşturuyor.

İnternet sitesi dışında tablet ve akıllı telefonlar için tasarlanan mobil uygulamalarla tüm platformlarda hizmet veren dr.com.tr, hızlı ve kolay bir alışveriş imkanı sunuyor.

Ayrıca D&R ve DMC’nin işbirliğiyle yayın hayatına başlayan yasal internet müzik platformu "MUSICCLUB" ile 200.000 adet yerli şarkı ve binlerce albüm indirilebiliyor.

Kültür, sanat ve eğlencede zengin ürün çeşidine ulaşmak için siz de dr.com.tr’ye girin, tıklayıp indirin, tıklayıp getirtin.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

İLGİNÇ BENZERLİKLER







İLGİNÇ BENZERLİKLER

Yediklerimiz ve bedenimize olan faydalarını sürekli sayıp duruyoruz.Çoğu zaman okuduğumuz yazılarda şu meyve şuna iyi gelir,şu sebze buna iyi gelir türünden açıklamalar bulunuyor.Ama kısa sürede bu okuduklarımız aklımızdan uçup gidiyor.Tamamen olmasa bile bir kısmını hepimiz unutuyoruz.İşte size pratik bir ipucu.yediklerimizin şekline bakarak hangi organımıza faydalı bir sebze ya da meyve olduğunu tahmin edebilirsiniz.Şekil olarak da sebze meyveler ve organlarımız arasında bir bağ olduğunu biliyor musunuz?

* Havuç dilimi insan gözüne benzer. Bilimsel araştırmalar havucun gözlerin kan akışını ve işlevini iyileştirdiğini göstermiştir.

* Domateste kalpte olduğu gibi dört odacık vardır ve kırmızı renklidir. Bütün araştırmalar domatesin kalp ve


kan için faydalı olduğunu göstermiştir.

* Üzüm salkımı kalp şeklindedir, her bir üzüm tanesi kan hücresi gibi görünmektedir ve araştırmalar üzümün ciddi kalp ve kan canlandırıcı bir gıda olduğunu göstermiştir.

* Ceviz küçük bir beyin görünümündedir. Beyin fonksiyonlar için faydalıdır.

* Fasulye böbrek görünümündedir ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirir.

* Sap kereviz, Çin lahanası ve Rhubarb kemiklere 

benzer. Bu gıdalar kemikler için faydalıdır, sodyum oranları eşit ve %23 dür. Gıdanızda yeterli sodyum yok ise vücut kemiklerden çeker ve kemikler zayıflar. Bu gıdalar iskeletinize faydalıdır.

* Patlıcan, avokado ve armut kadınların rahim ve serviks sağlığı ve fonksiyonlarını hedefler ve görünümleri bu organlara benzerler. Araştırmalar kadınların haftada bir avokado yemeleri halinde hormonları dengelediğini, istenmeyen doğum sonrası kilolarını azalttığını ve serviks kanserini önlediğini göstermiştir.

* İncir tohum doludur ve ağaçta ikili olarak asılarak büyür. İncir sperm sayısını ve hareketliliğini arttırır ayrıca erkek kısırlığını önler.

16 Nisan 2013 Salı

KIYMALI POĞAÇA




MALZEMELER

4 su b. un
yarım pk. yaş maya
2 yk. tereyağı
2 yumurta
1 çay b. süt
1 çay b. yoğurt
1 çay b. sıvıyağ
aldığı kadar su


KIYMALI HARCI İÇİN:
200 gr. kıyma
2 soğan
sıvıyağ

tuz
HAZIRLANIŞI:

 Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz ve mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yumurtaları kırıyoruz, birinin sarısını üzeri içi ayırıyoruz. Sütü, yoğurdu, sıvıyağı döküyoruz. Tereyağını da eritip döküyoruz. Unun üzerine tuz serpiyoruz. Ortasından yoğurmaya başlıyoruz. Ilık su ilave ediyoruz.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. İç harcı için, soğanı yemeklik doğruyoruz. Tavaya önce sıvıyağ döküyoruz ve soğanı kavuruyoruz.

Kıymayı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Altını kapattıktan sonra doğranmış maydanoz serpiyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz ve karıştırıyoruz. . Hamurdan bezeler koparıp yuvarlıyoruz ve merdaneyle azıcık açıyoruz. İçlerine kıymalı harç koyarak yuvarlak veya  yarım ay şeklinde kapatıyoruz. . Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Bir süre de tepside mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.




yarım pk. yaş maya
2 çorba k. tereyağı
2 yumurta
1 çay b. süt
1 çay b. yoğurt
1 çay b. sıvıyağ
aldığı kadar su

11 Nisan 2013 Perşembe

Tabletteki Hürriyet değil, tablete özel Hürriyet




Hürriyet, Türkiye’nin en çok okunan gazete uygulaması Hürriyet E-Gazete’den sonra Hürriyet Tablet uygulamasını da hayata geçirdi. “Tabletteki Hürriyet değil, tablete özel Hürriyet” sloganıyla tanıtılan ve Apple Store’da 1 numaraya yerleşen bu yeni uygulama kullanıcılar tarafından oldukça beğeniliyor.

2011 yılının Mart ayında hayata geçirilen Hürriyet E-gazete uygulaması bugün, Türkiye’nin en çok okunan tablet gazetesi olmayı başarmış durumda. Toplamda ücret ödeyen abone sayısı 16 bine ulaşarak, ücretsiz rakiplerinin ulaştığı rakamları geride bırakırken; Hürriyet okurları, E-Gazete uygulamasını günlük 50 bin, haftalık 350 bin kez ziyaret ediyor.

Tablet okurunun beklentisinin farklılaşması ve ilgi alanlarının değişmesiyle, okurlar artık okuduğu haberin videosunu da izlemek, farklı spor dalları hakkında analizler okumak, dünyadan ilginç fotoğraflar görmek, içeriği 'parmağının ucunda' hissetmek istiyor. Hürriyet Tablet uygulaması tam da bu beklenti ve ihtiyacı karşılamaya yönelik hazırlanmış bir uygulama.

Bir haftadır Apple Store’da en çok indirilen uygulamalar arasında 1 numarada yer alan Hürriyet Tablet’te, Manşet, Güncel, Ekonomi, Spor, Kelebek, Seyahat bölümlerinin yanı sıra Cumartesi ve Pazar eklerinin bambaşka yorumları yer alıyor. Günün videosu ve foto galeriler oldukça beğenilirken, HTML5 tabanlı bir uygulama olduğu için reklamverenler için de oldukça cazip.



Tablet bilgisayarların tüm olanaklarını kullanan yeni Hürriyet Tablet uygulaması, App Store ve Android Market’te, ücretsiz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

9 Nisan 2013 Salı

ÜÇ RENKLİ SALATA





Malzemeler:

1 kg. patates,
3-4 orta boy havuç,
Yarım demet maydanoz,
Yarım demet taze soğan,
Orta boy mor lahananın yarısı

limon,zeytinyağı,tuz

Hazırlanışı
Patatesler haşlandıktan sonra ister rendeleyerek ister çatal yada ezici yardımıyla ezilir ve üç 
parçaya ayrılır. Birinci parçaya önceden rendeleyip çok az sıvı yağda bir süre kavurduğumuz 
(veya haşlayıp ezdiğimiz) havuçlar karıştırılır. Biraz tuz ve limon ilave edilir. İkinci parçaya ince 
kıyılmış maydanoz ve taze soğanlar ( isteğe göre dere otu da konulabilir) karıştırılır.Yeterince 
tuzu ve limonu ilave edilir.Üçüncü parçaya da robotta parçaladığımız mor lahanalar karıştırılır.
 Yeterince tuzu ve limonu ilave edilir. Daha sonra varsa  slikon bir kek kalıbına sırayla konur. 
Yoksa normal kek kalıbına  kolay çıkması için içine streç film serilir. Sonra bastırarak iyice
 sıkışmaları sağlanır. Biraz beklettikten sonra kalıptan çıkartılır. Artık salatamız servise hazır.

AFİYET OLSUN.

İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurt ve mayonezli sos dökülerek de servis yapılabilir.


4 Nisan 2013 Perşembe

MUHALLEBİ


















Malzemeler

3 yk.pirinç unu
1 yk.nişasta
1litre süt
1 ajda bar. şeker

 Hazırlanışı

Süt,şeker,nişasta,pirinç unu ağır ağır karıştırılarak pişirilir.Bir taşım kaynayınca servis kaplarına paylaştırılıp üzerleri tarçınla süslenir.Afiyet olsun.

2 Nisan 2013 Salı

TRAMİSU (Kekle yapılan)






Malzemeler

1 adet kakaolu hazır kek
1/2 lt süt
2 yk un
1 çay bar. toz şeker
1 kutu labne peyniri
1 yk kakao

Ara sos (ıslatmak için)
1 yk neskafe
1 yk şeker
1 çay bar.süt
Hepsi pişirilmeden karıştırılacak.
Hazırlanışı
Süt,un şeker karıştırılarak pişirilir.Ilınınca labne peyniri ilave edilip mikserle iyice karıştırılır,güzel bir krema elde edilir..Kek enlemesine ikiye bölünüp ara sosla iyice ıslatılır.Üzerine hazırladığımız krema sürülüp kekin diğer yarısı kapatılır.Kalan sos ve krema tekrar üst bölüme sürülür.Daha sonra süzgeç yardımıyla bolca kakao serpilip üzeri süslenir.Afiyet olsun.