27 Haziran 2013 Perşembe

Nestlé NESFIT "Yeni Bir Sen" ile yaza hazırlanın Koton'dan yeni bir gardırop kazanma şansı yakalayın

Nestlé® NESFIT® yaza girerken kadınlar için mükemmel bir program başlattı. Nesfit®, “Yeni Bir Sen” programıyla yaza sağlıklı ve bakımlı girmek isteyenleri hem yaza hazırlıyor hem de Koton’dan gardıroplarını yenileme fırsatı sunuyor.




 1 Mayıs - 19 Temmuz tarihleri arasında www.facebook.com/nestlenesfit.tr adresine girenler, “Yeni Bir Sen” programı kapsamında dengeli beslenme, saç ve cilt bakımı, moda ve stil gibi konularda pek çok  ipucunu bir arada buluyorlar.

İlk şanslı Nesfit tüketicimiz, Nestle Nesfit Yeni Bir Sen Programı kapsamında yepyeni bir güne uyandı ve kendisine özel sağlıklı beslenme, spor ve güzellikle ilgili tüyolarını konunun uzmanlarından dinledi.

Türkiye’nin en çok tercih edilen kahvaltılık gevrekleri Nestlé® NESFIT® Tam Tahıllı Kahvaltılık Gevrekler, 1 Mayıs’ta başlayan “Yeni Bir Sen” programında bir dizi etkinlik başlattı.


Kampanya sağlıklı beslenme için ipuçları sunmanın yanısıra her zaman her yerde kolaylıkla yapılabilecek egzersizleri de içeriyor. Bütün bu çabanın ödülü ise; Koton’dan yepyeni bir gardırop!




Kampanyaya katılan 10 kişi Koton’dan 1500 TL’lik hediye çeki ve Koton’un stil ve trend danışmanları ile beraber stilini belirleme fırsatı yakalıyor. 19 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilecek çekilişe başvurmak için NESFIT® Tam Tahıllı Kahvaltılık Gevrek paketlerinden çıkacak numaraları 5818’e SMS atmak veya www.facebook.com/nestlenesfit.tr adresine girmek yeterli.

 Ayrıca, Haziran ayı boyunca her hafta Facebook üzerinden gerçekleştirilecek çekilişlerde katılımcılar, NESFIT® ürünleri ve Koton’dan hediye kazanma şansı da yakalayabilecekler.

www.nesfit.com.tr    www.facebook.com/nestlenesfit.tr

Bir bumads advertorial içeriğidir.

26 Haziran 2013 Çarşamba

FINDIKLI KURABİYE





 
 
Malzemeler
1çay bar.sıvı yağ +2yk.eritilmiş tereyağı 
2 yumurta (sarıları içine, akları üstüne)

4 yemek kaşığı şeker

1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya

alabildiği kadar un

1-1.5 su bardağı kadar iri çekilmiş fındık

Hazırlanması

Yağ, yumurta sarıları, şeker, kabartma tozu,vanilya ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayın. Şekil verdiğiniz hamurların her tarafını önce yumurta akına sonra fındığa bulayın.
Kurabiyeleri yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, 170 c'de 30-35 dk kadar pişirin.Afiyet olsun.
(Ben ortalarına bütün fındık da koydum.)

25 Haziran 2013 Salı

Ayak Bakımı






2 tatlı kaşığı toz zencefil,1 kahve fincanı ıhlamur (2poşet),yarım limon suyu,1kahve fincanı pudra...



Akşam duştan sonra bu karışımı ayaklara yedirerek sürüp, sonra pamuklu çorap giyip  uyuyun.Eğer karışım artarsa kavanoza koyup, haftada 1-2 defa yapabilirsiniz.
Topuklarınızın yumuşadığını göreceksiniz.

24 Haziran 2013 Pazartesi

Tuzlu Su Mucizesi

TUZLU SU MUCİZESİ






Denize girdikten sonraki dinlenmişlik ve arınmışlık halini hepimiz biliriz. Havuza girdiğimizde ise bunu hissetmeyiz. Sebebi sudaki tuzdur. Tuzlu su bedende birikmiş negatif elektriği iletkenliği sayesinde sizden alır götürür. Sizler de akşam eve geldiğinizde bütün günün üzerinizde bıraktığı ağır etkiler ve stresten kurtulmak için yada toplantı, sınav gibi üzerinizde gerilim yaratan durumlardan önce ellerinizi bir miktar ( 1 litre suya iki çorba kaşığı tuz yeterli ) tuzlu suyla yıkadığınızda bu birikmiş olan negatif elektrikten kurtulur ve arınırsınız.

Her akşam eve geldiğinizde ellerinizi sabunlamadan önce, banyonuzda lavabo yanında hazırlayıp bıraktığınız bir miktar tuzlu su ile yıkamak yeterli olacaktır. Belirtmeliyiz ki REİKİ ve şifa ile uğraşan kişiler de seans öncesi ve sonrası bunu uyguladıklarını, bu sayede kendilerini ve uygulatıcıyı korumada büyük fayda sağladığı belirtiliyor. Duş alırken de ara sıra tuzlu suyu başınızdan aşağıya dökerseniz tam ve net sonuçlar alırsınız. İş dönüşü ayaklarınızı tuzlu suyla yıkamak tahmin ettiğinizin ötesinde bir fayda sağlar.

22 Haziran 2013 Cumartesi

KAKAOLU KEK





Malzemeler:


2 yumurta

1sb  şeker

1,5 -2 su bar. un

Yarım çay bar. sıvı yağ

1 çay bar. bardak yoğurt

1 paket hamur kabartma tozu

Kakao, vanilya...

Damla çikolata

HAZIRLANIŞI

Önce yumurtalar şekerle iyice çırpılır.Daha sonra un,yağ,kabartma tozu,vanilya ,yoğurt eklenip karıştırılır.Sıvı malzemenin yarısı  yağlanmış kek kalıbına dökülür.Kalan yarısına 1 yemek kaşığı kakao eklenip karıştırılır.Kek kalıbına dökülür.İsteğe bağlı olarak damla veya kırık çikolata parçacıkları eklenir. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20-25 dk.kadar pişirilir.Keki çıkarttıktan sonra kuru bir bıçağı keke batırıp çıkartırız Pişmişse bıçağımız temiz çıkacaktır.Afiyet olsun.

20 Haziran 2013 Perşembe

KISIR RESİMLERİ VE TARİFİ





Vazgeçilmez salatalarımızdan biridir kısır.Daha önce tarifini vermiştim.Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun..
http://yelpazesu.blogspot.com/2012/11/kisir.html

19 Haziran 2013 Çarşamba

LOR PEYNİRLİ SALATA

 
 
 
  •  MALZEMELER
  • Havuç
  • Haşlanmış mısır
  • Roka
  • Akdeniz yeşilliği
  • maydanoz
  • Domates
  • biber
  • Lor peynirli salata:  Yeşillikler doğranır,havuç rendelenir. Domates, biber ve maydanoz da  temizleyip doğranır.Hepsi genişçe bir salata kasesine alınıp karıştırılır.Üzerine  lor peyniri ilave edip harmanlanır..
    Sosu:
    Bir kapta limon suyu, kırmızıbiber, tuz ve 3 kaşık zeytinyağını karıştırıp sos hazırlayın. Sosu, lor peynirli salatanın üzerine gezdirerek döküp harmanlayın. Dilerseniz maydanoz yaprakları ve domates dilimleriyle  veya mısırla süsleyip servis yapın.
    Afiyet olsun.



  •  
            

    18 Haziran 2013 Salı

    MOR LAHANA SALATASI

     
     
    Malzemeler:
    • 1 küçük boy mor lahana
    • yarım limon
    • 1yemek kaşığı sirke
    • yeteri kadar tuz
    •  zeytinyağı
    Yapılışı

    :Lahanayı yıkayıp bir kabın içine olabildiğince ince kıyalım Üzerine limon,sirke,yeterli miktarda tuz ilave edip iyice karıştıralım.Kapaklı bir kavonoza alıp, 2-3 saat sonra üzerine az miktarda zeytinyağı döküp karıştırıyoruz ve   servis ediyoruz.Kavonozda yaklaşık bir hafta durabiliyor.Afiyet olsun.

    15 Haziran 2013 Cumartesi

    SOSLU BULGUR TOPLARI



     
    Malzemeler

     1 su bardağı ıslanmış köftelik bulgur
      yoğurt
     2 yemek kaşığı un
     az tereyağ
    1 yemek kaşığı salça
      kıyılmış maydanoz
     2 diş sarmısak
    1 çay kaşığı nane
    Tuz

    Hazırlanışı

    Bir kap içinde bulguru unu salçayı maydanozu ve tuzu koyup yoğurun. Fındık büyüklüğünde yuvarlayıp kaynamış suda 8-10 dakika haşlayın. Köfteleri süzüp servis tabağına alın.Üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Tavada yağı kızdırın. İçine naneyi koyup ateşten alıp kaşık ile yoğurdun üstüne gezdirin.
    Afiyet olsun
     

    13 Haziran 2013 Perşembe

    FIRINDA PATATES -KÖFTE

     
    Malzemeler


    500 gr. kıyma
    2 kuru soğan
    1 yumurta
    1-2 dilim bayat ekmek
    tuz, karabiber, pul biber, nane, kimyon,
     1 yemek kaşığı soda
    1-2 yemek kaşığı galeta unu
    maydanoz

    Patatesler için:

    5-6 patates
    2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
    tuz, 
    isteğe göre çeşitli baharatlar

    Yapılışı:

     
    Kıymayı, bir kaba alıp üzerine, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmekleri, yumurtayı, baharatları ve sodayı ekleyip yoğuralım.
    Eğer cıvıksa galeta ununu ilave edelim.
    İyice yoğurduğumuz köfte harcının üzerini örterek birkaç saat buzdolabında bekletelim.
     
    Bu arada patateslerin kabuklarını soyup,yıkayıp yuvarlak dilimleyelim.
    Bir kaba aldığımız  patateslerin üzerine sıvıyağ, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
    Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
    Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif kızarana kadar pişirelim.
     
    Dinlenmiş köfte harcımızdan köfteler yaparak fırında önceden hafif kızartmış olduğumuz patateslerin üzerine dizelim aralarına da domates dilimleri koyup yeniden fırınlayalım.
    Köfter  kızardığında fırından çıkararak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.


    11 Haziran 2013 Salı

    KIYMALI BEZELYE

     
     
    MALZEMELER
     


    1 kg.bezelye

    1 kahve fincanı sıvıyağ

    250 gr.kıyma

    1 adet soğan

    1 yemek kaşığı salça

    1 adet havuç

    1 adet patates

    tuz

    su

    karabiber

    YAPILIŞI:

    Sıvıyağını tencereye alın küp küp doğranmış soğanları biraz kavurun kıymayı koyup biraz daha kavurun.Salçayı katıp biraz pişirin, halka halka doğranmış havuçları ekleyip biraz daha kavurun.

    Daha sonra küp küp doğranmış patatesleri ilave edip bezelyeleri ekleyip üstünü az geçecek kadar su koyup tuzunu biberini ekleyip pişmeye bırakın. Suyu azsa arada ilave edebilirsiniz bezelyeler pişince altını kapatın. Afiye tolsun

    10 Haziran 2013 Pazartesi

    MANTAR MANTISI







    MALZEMELER:


    500 gr.  mantar

    2 adet yumurta

    2 yemek kaşığı galeta unu

    Tuz

    Üzeri için; sarımsaklı yoğurt

    Salçalı sos için; 1 kaşık sıvıyağ

    1 kaşık salça

    Pulbiber

    YAPILIŞI:


    Mantarları yıkayın ve kurulayın.

    Tencereye koyup tuzunu atıp,ağzı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin.


    Bir kasede yumurtaları çırpın ve galeta ununu; tuzunu ekleyip,karıştırın.

    Mantarları buna ilave edip, karıştırın.

    Tavaya sıvıyağ koyup,kızdırın ve mantarları kızartın.

    Kızaran mantarları fazla yağını alması için , kağıt havlu üzerine alın.

    Servis tabağına aldığınız mantarların üzerine bolca sarmısaklı yoğurt dökün.


    Son olarak başka bir tavaya 1 kaşık sıvıyağı alın ve kızdırın.

    İçine salçayı koyun ve çevirin.

    Çok az su ekleyerek salçalı sosun kıvamını açın.

    Ocağı kapatın ve pulbiberi ekleyin.

    Bu sosu sarımsaklı yoğurt döktüğünüz mantar mantısının üzerine gezdirin.

    AFİYET OLSUN.

    9 Haziran 2013 Pazar

    KÖFTELİ PATLICAN SARMA



     
     
    MALZEMELER
     
    4 patlıcan
    Kızartmak için sıvıyağ

    KÖFTE  MALZEMELERİ

     250 gr kıyma
    1soğan
     2 diş sarımsak
    tuz
    karabiber
    kimyon
    2 dilim bayat ekmek içi
    1 yumurta


    Domates sosu için malzeme
     2 domates
    2 diş sarımsak
    tuz
    1 çay kaşığı toz şeker


     YAPILIŞI

    Patlıcanlar alaca soyulur tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletilir. Köfte için gereken tüm malzemelerden normal bir köfte harcı hazırlanır ve şekil verilir. Patlıcanlar yıkandıktan sonra boylanasına kesilerek kızgın yağda önlü arkalı kızartılır, fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine alınır.
    Köftelere de kızartılır.. Kızarmış köfte ve patlıcanlar ılınması için bir kenara alınır. Domatesler rendelenerek tuz, şeker, sarımsak ve sıvıyağ eşliğinde ateşte pişmeye bırakılır. Sos koyu bir kıvama gelince ocaktan  alınır. Kızarmış patlıcan diliminin uç kısmına kızarmış köfte koyarak rulo şeklinde saralım.. Isıya dayanıklı bir kaba dizelim. Üzerine pişirdiğimiz sostan dökelim ve fırına atalım. Servis sırasında kürdanı çıkartıp domates sosu ile sunalım. Afiyet olsun.