25 Mayıs 2014 Pazar

KIZARTMA SALATASI (DEĞİŞİK BİR SALATA )




Malzemeler

2 tane patlıcan
2 tane kabak
1 tane kalın kırmızı biber
1 tane havuç
2 tane orta boy patates
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yufka
kızartma yağı
nane,pulbiber,tuz
1 kase yoğurt(istenirse az sarımsak)

Yapılışı
Patlıcan,kabak,kırmızı biber,patates ve havuçlaır temizlenip küp küp doğranır.Ayrı ayrı kızgın yağda kızartılır.Genişce bir borcama alınır.

1 yufka serilip ortadan ikiye bölünür.Yarım yufka, geniş tarafından başlanılarak rulo şeklinde uzunca yuvarlanır.Uç kısmının açılmaması için az su ile nemlendirilir.Bıçak yardımı ile 1cm eninde mimik minik rulolar kesilir.Yufkanın diğer yarısı da aynı şekilde sarılıp ,kesilir.Bu rulolar da kızgın yağda kızartılır.

Kızartılmış  minik yufkalar ve nohut tüm kızarmış sebzelerle harmanlanır.Üzerine yoğurt serilip,nane,pul biberle süslenir.Afiyet olsun.


23 Mayıs 2014 Cuma

Meksika Fasulyesi Salatası Tarifi







Malzemeler:

1 kutu konserve Meksika fasulyesi
1 paket misır konservesi
5 adet kornişon turşu
1 tane kırmızı biber
3 dal yeşil soğan
4 dal maydanoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu(yarım)veya nar ekşisi
Yeteri kadar tuz




Yapılışı:

Yeşil soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Kırmızı biber ve kornişon turşuyu minik küpler halinde kıyın.Misirı ve Meksika fasulyesini süzgeçten geçirip bir kaseye koyun. İçine yeşillikleri, limonun suyunu,zeytinyag ve tuzu koyup karıştırn.Salatamız hazır. Afiyet olsun.

14 Mayıs 2014 Çarşamba

HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN



Soma'daki maden ocağında trafo patlaması sonucu meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum,mahsur kalan maden işçilerimiz için dualarımızı eksik etmeyelim....

7 Mayıs 2014 Çarşamba

YOĞURTLU KABAK SALATASI




Kolay ve lezzetli bir tarif arıyorsanız muhakkak bunu denemelisiniz.


Malzemeler:
3 adet kabak
2 adet salatalık
1 kase süzme yoğurt
3 diş sarımsak
Ceviz
Dere otu
Tuz
Üzeri için:
Zeytin yağ
Pul biber

Hazırlanışı:
Kabak ve salatalığı yıkayıp,rendeleyin ve suyunu süzdürün.Dövülmüş sarımsakları yoğurt ile karıştırın.Kıyılmış dere otu,dövülmüş ceviz,salatalık,kabak ve tuzu sarımsaklı yoğurt ile karıştırın.Salatanızı servis tabağına alın.Ayrı bir kapta zeytinyağ ile pul biberi karıştırın.Bu sosu salatanın üzerinde gezdirin.Ceviz ve dere otu ile süsleyip servis yapın.Afiyet olsun.

5 Mayıs 2014 Pazartesi

ESKİ FİNCANLAR



Evde kullanmadığınız porselen fincan ve tabaklardan pasta standı yapmaya ne dersiniz?

3 Mayıs 2014 Cumartesi

LİMONLU KEK



MALZEMELER
3 adet yumurta (oda
sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvı yağ
2 + ½ su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi ve suyu

HAZIRLANIŞI

1. Fırını 170 ºC’de ısıtıyoruz.
2. Kek kalıbını 1 yemek kaşığı un serperek  elimizle bütün yüzeye yayıyoruz
,veya sıvı yağla yağlıyoruz.
3. Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri mikser ile 3-4 dakika çırpıyoruz.
4. Sırayla limon suyu ve sıvı yağı da ekleyerek şeker tamamen eriyinceye kadar 2-3 dakika daha çırpıyoruz.
5 Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı yumurtalı karışıma yediriyoruz.
6. Son olarak  limon kabuğu rendesini de ilave edip hamurla bütünleşene dek hafifçe karıştırıyoruz.
7. Un serpilmiş,ya da yağlanmış kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika fırının kapağını açmadan pişiriyoruz.
8. Fırından çıkardıktan sonra tel ızgara üzerinde soğutup dilimleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun

Aynı tarifle yapılan kekin krem şantiyle  süsleme şekli..