18 Ağustos 2014 Pazartesi

FIRINDA KARIŞIK KIZARTMA


 
 

MALZEMELER

2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
8-10 adet sivri yada çarliston biber (varsa)
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz
Sos Malzemeleri:
3-4 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber, tuz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kızartma malzemeleri yıkanır ve istenilen şekilde dilimlenir. Sıvı yağ ve tuzla iyice harmanlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çok üst üste gelmeyecek şekilde yayılır. 200 derecede 30 dakika kadar pişirilir.Fırından çıktıktan sonra biraz soğutulup servis tabağına alınır. Üzerine hazırlanan sos dökülür.
Sos için; domatesler rendelenir, tavaya alınır. Üzerine küçük doğranmış sarımsak, baharatlar ve sıvı yağ eklenir ocakta 5 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun




13 Ağustos 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki

 














Malzemeler


500 gr taze barbunya içi
4 adet  domates (kabukları soyulmuş, çok küçük doğranmış)
1 adet patates (küçük küp şeklinde doğranmış)
1 adet havuç ( küçük küp şeklinde doğranmış)
1 büyük kuru soğan (küçük doğranmış)
4-5 diş sarımsak (ezilmiş)
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı şeker
1 fiske kimyon
Maydanoz

HAZIRLANIŞI

Barbunyaları hafif diri kalacak şekilde haşlayın.Suyunu süzün.

Diğer bir tencereye zeytinyağını koyup kızdıralım. Soğanları kavuralım. Havucu, patatesi ve sarımsağı ilave ederek 1-2 dakika daha soteleyelim. Domatesleri ilave edelim ve kaynamasını bekleyelim. Sos kaynamaya başlayınca barbunyayı ilave edelim ve bir iki karıştıralım. Malzemenin üstünü bir parmak geçecek şekilde kaynar su ilave edelim.Tuz, karabiber, kimyon ve şekeri ilave edelim..Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık kırk dakika kontrollü olarak pişirelim. Yemek soğuyup dinlendikten sonra kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapalım.Afiyet olsun


6 Ağustos 2014 Çarşamba

KARPUZ PASTASI


İçinde yaşadığımız şu sıcak günlerde, misafirlerinize tatlı bir sürpriz yapmaya ne dersiniz?