24 Eylül 2014 Çarşamba

BULAŞIK MAKİNESİNDE TURŞU

BULAŞIK MAKİNESİNDE TURŞU

 Bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır
 
  İlk duyduğumda ben de kulaklarıma inanamadım.  Bu "aşırı orijinal" :)) fikre kayıtsız kalamadım tabii ve hemen denedim. Sonuç: Süperrr..
Afiyet olsun..

Malzemeler:
Lahana dışında herhangi bir malzeme (taze fasulye, kornişon, biber, havuç, vs..) çünkü lahana sülfür içerir ve bu nedenle aşırı gazlı bir sebzedir. Normal turşu yöntemleriyle yapılırken, bir yandan her gün kapağı açılır, gazı kaçırtılır ve suyu azar azar yenilenir, kısacası bu yöntemle olmaz)
Bildiğiniz ölçülerle kalın tuz ve sirke
Benim ölçülerim ise 800 ml.lik klasik boy kavanoza 1 çorba kaşığı kalın tuz ve 5 çorba kaşığı sirke. Bir büyük boy kavanoz için iki katı ölçü yapabilirsiniz.
Dilerseniz aralara sarımsak, maydanoz sapı veya kereviz sapı
Kavanozu doldurmak için su

Yapılışı:
Malzemelerinizi yıkayın. İster bütün, ister doğrayarak, ister tek çeşit, ister karışık olarak kavanozlara ağzına bir doldurun.
Üzerinden yavaşça tuzunu ve sirkesini ekleyin.

Ağızlarına temiz sıfır kapakları sıkıca kapatın ve hepsibitene kadar işlemi tekrarlayın.

Boş bulaşık makinenizin içine kavanozları sıralayın (alt sepet-üst sepet farketmez)
Bulaşık makinenizi en uzun ve en sıcak programında çalıştırın.
Programın sonunda oldukları yerde soğutun ve çıkarın.
Aynı gün bir kavanozu denemek için açın ve tadın. Tadından büyük ihtimalle memnun kalacaksınız ama biraz daha çekse daha iyi olur diye düşünüyorsanız, birkaç gün sonra tüketebilirsiniz.
Bu yöntemle turşularınız hem pastörize olur hem de vakumlanarak konserve haline gelir. Yani uzun süre kapağını açmadan saklayabilirsiniz.
 
kaynak.Facebook

23 Eylül 2014 Salı

Karaciğer hasarının ana nedenleri


1. Çok geç uyuma ve çok geç kalkma  
2. Sabahları çiş yapmamak  
3. Çok fazla yemek. 
4. Kahvaltıyı atlamak  
5. Çok fazla ilaç tüketmek  
6. Çok fazla koruyucu, gıda katkısı, gıda boyası ve yapay tatlandırıcı tüketmek  
7. Sağlıksız pişirme yağı tüketmek 
İçinde en iyi pişirme yağı olan zeytinyağı bile olsa, kızartma yaparken mümkün olduğunca pişirme yağını azaltın. Yorgun olduğunuzda, eğer vücudunuz formda (zinde) değilse kızarmış gıdalar tüketmeyin. 
8. Çiğ (veya fazla pişmiş) gıdaların da tüketilmesi karaciğere ağır yük olur. 
Sebzeler çiğ veya 3-5 kısım pişirilerek yenmelidir. Kızarmış sebzeler bir öğünde bitirilmeli, saklanmamalıdır.

5 Eylül 2014 Cuma

KURUTULMUŞ SEBZELERLE KIZARTMA


































MALZEMELER

Arzu edildiği kadar kurutulmuş biber
kurutulmuş domates
kurutulmuş patlıcan
kızartmak için sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Kurutulmuş olan biber ve patlıcanlar kaynar suda,ayrı ayrı  yumuşayıncaya kadar haşlanır.Sonra süzgeçe alınıp süzülür.Kağıt havluyla kurulayıp kızgın yağda kızartılır.
Kuru domatesler derin bir kasede ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletilir,süzülüp ,kurulanıp yağda kızartılır.
Kızartılan sebzeler servis tabağına alınıp arzuya göre sarımsaklı  yoğurtla servis edilir.Afiyet olsun.


3 Eylül 2014 Çarşamba

ISPANAKLI ÇITIR BÖREK





Malzemeler

- 3 yufka
- Yarım kilo ıspanak
-50 gr. tereyağı
- yarım fincan süt
- yarım fincan sıvı yağ
- 1 soğan
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un

Hazırlanışı

Önce  doğranmış soğan, daha sonra  doğranmış ıspanak yaprakları yağda sote edilir. Yufkalar ortadan ikiye kesilir, eritilen tereyağı ve süt-sıvı yağ karışımı her kata sürülerek 3 kat üst üste dizilir.Üzerilerine de un serpilir.  Ispanak harcı enlemesine yufkanın uzun olan tarafına serilir sonra yufka rulo yapılıp 6-7 cm arayla kesilip ,yağlı kağıt serilmiş  tepsiye dizilir. Kalan diğer yufkalar için de aynı işlem yapılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 175 C de, önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun.