22 Ocak 2016 Cuma

SOĞANIN FAYDALARI





Soğanı boynunuza koyarak uyumak vücuda çok faydalıdır.


  • Soğanda bulunan kükürt çok güçlü bir detoks maddesidir. Karaciğerden arsenik ve kurşun gibi ağır metalleri temizlemek için kullanılır.
  • Zayıflamak istiyorsanız eğer mutlaka her gün soğan suyu içmelisiniz, haftada 2 kilo garantisi var.
  • Anneler 3 yaşından sonra bebeklerine mutlaka soğan suyu içirmeli ve katı yemeklere başladığında yemeklerine soğan püresi eklemelidir.
  • Kan temizleme , kolestrol düşürme etsisi çok fazladır.
  • Kandaki pıhtıyı ortadan kaldırarak astımla mücadelede yardımcıdır.
  • 1900 lü yıllarda soğan başları ile vebaya karşı mücadele edilmiştir. (Özellikle Avrupalılar)
  • Kuzey Amerikalılar gribe karşı ,sert kış aylarında evlerinde sürekli tüketeme yolunu seçmişlerdir.
Son birkaç yılda soğan ile bir çok hastalığın tedavisi ile ilgili tıbbi çalışmalara hız verilmiştir.

19 Ocak 2016 Salı

Hindistan Cevizli Tatlı





Malzemeler


2yumurta
1,5 çay b.hindistan cevizi
200gr katıyağ
1 paket kabartma tozu
2,5-3 sb.kadar un



Şerbeti
3 sb.su
3 sb şeker
Yapılışı


Tüm malzeme çırpılıp yağlanmış tepsiye dökülür.170 derecede 35-40 dk pişirilir.Şerbeti kaynatılıp.Kek ve şerbet ikisi de ılıkken dökülür.Afiyet olsun.

18 Ocak 2016 Pazartesi

PATATESLİ PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ






Malzemeler,

3 adet yufka

1 Su bardağı yoğurt

2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Patates Püresi İçin;

3 adet orta boy patates

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

1 su bardağı süt

1,5 Yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Hazırlanışı,



Patatesleri soyup bol suda haşlayın.

Haşlanan patatesleri çatalla ezin.

Orta boy bir tencereye tereyağını alıp eritin.

Tencereye ezilmiş patatesleri ekleyip bir iki dakika kavurun.

Üzerine sütü ekleyip karıştırın ve ocağın altını kısın.

Kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra

kaşar peynirini ilave edin.

Birkaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan indirin ve tencerenin kapağını kapatın.

Kâsede; yoğurt, yumurta, sıvıyağ ve suyu karıştırın.

Yufkaların her birini üçgen olacak şekilde 4 parçaya bölün.

Üçgen yufkaları üst üste koyun.

Her bir yufkaya yoğurtlu harç sürün.

İçine hazırladığınız patates püresini koyun.

Önce rulo şeklinde sonra kendi etrafında kıvırarak gül şeklini verin.

Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun