Translate

2 Ocak 2011 Pazar

Karakışta Öz Türk Yemekleri

"Derken bir sabah gözümüzü açardık ki damlar bembeyaz, bacalar duman püskürüyor, kar lâpâ lâpâ yağıyor. İçimizde biberli baharlı bir sıcağa, midemizde ise yükte hafif, kaloride ağır bir yemeğe kuvvetle istek var. İşte o zaman böyle derdik: - Bir tarhana çorbası içsek! “Tarhana çorbasına ufalanmış tulum peyniri ve tavada nar gibi kızartılmış zar biçimi ekmek parçaları karıştırmak âdettir. İçmesine doyum olmaz; mideye indiği zaman bütün vücuda yumuşak, okşayıcı ve canlandırıcı bir sıcaklık yayar. O kadar ki, sofradan başımızı pencereye çevirip kar tipisine sünepe sünepe, içiniz katıla katıla değil, meydan okurcasına bakmaya başlarsınız; kendinizi tam mânasiyle tok, besili ve hayat güreşine hazırlanmış bulursunuz!”




Refik Halid KARAY, Üç Nesil Üç Hayat-Karakışta Öz Türk Yemekleri

4 yorum:

  1. selam canım
    nasılsın? sana uzun zaman olmuş gelemeyeli ne çok Hz.Mevlana ile ilgili yazı eklemişsin bir kısmını okudum Allah razı olsun etkinlik için ev sahibeliği yapmak da kararlıysan tarihin belli oldu haberin olsun kardeşim:)
    20 Şubat - 30 Mart tarihleri arasında ama konusunu henüz kesinleştirmediğimiz için yazamıyorum daha sonra onuda bildiririm
    vazgeçmedin değilmi?:)
    sevgilerle kal

    YanıtlaSil
  2. afiyetler olsun canım kış için en ideal çorba

    YanıtlaSil
  3. kış aylarının vazgeçilmezi..çocuklar içinde besleyici bir çorba..

    YanıtlaSil
  4. Kışın en soğuk günlerinde annem kahvaltıda mutlaka tarhana çorbası yapardı. Yanına da kuru biber kızartması. V egerçekten soğuğa bir cengaver gibi meydan okurduk kahvaltının ardından.

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.