11 Şubat 2011 Cuma

KIYMALI GÜL BÖREĞİ





Malzemeler:

• 3 yufka,

• 250 gr. kıyma,

• Bir kuru sovan,

• tuz,kırmızı biber,

Yufka harcı için bir kase yağ ve su karışımı.

• Servis için yoğurt ve salçalı sos.

• Sumak

Yapılışı:

.Tavada az sıvıyağla kıymayı kavurup suyunu çekince  kıyılmış sovanı ekliyoruz.Kıyma iyice kavrulunca tuzunu biberini ekleyip, ateşten alıyoruz..

• Yufkaları 6 eşit üçgen parçaya ayırıyoruz.Her parçaya ayrı ayrı yağ -su karışımından fırça yardımı ile sürüp kıymalı harcımızdan   koyup gül şekli olacak şekilde döndürüp sarıyoruz.

• Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayıp,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 dereceli fırında pişiriyoruz.

• Fırından çıkınca üzerine arzuya göre sarımsaklı ya da sade yoğurtla ve salçalı sosla servis ediyoruz.

 Salçalı sos :Derin bir kaba bir yemek kaşığı tereyağ ve bir yemek kaşığı salça koyup birlikte orta ateşte eritiyoruz.Salça iyice eriyince üzerine kaynamış su ekleyip nane ve kırmızı biber ilave ederek servise hazır hale getiriyoruz.


Afiyet olsun

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık miss gibi börekler yapmışsınız.görüntü çok güzel.

    YanıtlaSil
  2. afiyetler olsun nefiss görünüyorlar.. sicacik sevgiler

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.