12 Şubat 2011 Cumartesi

HAVUÇ ÇORBASI











MALZEMELER

3 tane havuç

1 tane patates

1 tane sovan

2 yemek kaşığı zeytinyağ

Et suyu (tavuk suyu yada su)

1 sb.süt

Üzerine tereyağ ve pul biber

YAPILIŞI


• Sebzeleri küçük küçük doğrayıp sıvıyağda hafif kavurun.

• Et suyunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

• Sebzeler pişince sütü azar azar ilave edip,blender ile pütürsüz hale gelene kadar çırpın.

Üzeri için:

• Servisden hemen önce 1 yemek kaşığı tereyağında ,1 çay kaşığı pul biberi kızdıp çorbanın üzerine gezdirin.

Afiyet olsun

Havuç çorbası-2

Orta boy bir tencerede rendelenmiş havuçlar, suyu eklenerek yumuşayana kadar pişirilir ve tuzu ilave edilir.


Ayrı bir tavada un tereyağı ile kavrulur. Çorba suyu ve sarımsak eşliğinde inceltilir ve çorbaya eklenir. Çorbanın pütürleşmesini önlemek için sürekli karıştırılması gerekir.

Ateşten aldıktan sonra robot yardımıyla pürüzsüz kıvama getirilir. Karabiber ve kırmızıbiberle süslenerek servis yapılır

1 yorum:

  1. bu çorba hep karşıma çıkıyor hep yapacağım diyorum ama unutuyorum:(. hatırlatmanız iyi oldu görüntü ve sunum çok güzel.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.