14 Ekim 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA


Malzemeler:




•1 kg. barbunya

•3-4 domates ufak doğranmış

•2 adet kuru soğan, doğranmış

•1 çay bardağı zeytinyağı

•2 havuç

•2-3 adet yeşil biber

•Ilık su

•tuz,bir çay kaşığı toz şeker

Hazırlanışı


Soğanı ve doğranmış biberi yağda kavurun. Havuçları küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin.

Domatesleri ekleyip, iyice pişirin.Barbunyaları haşlayıp suyunu dökün.

Barbunyayı ekleyip biraz karıştırıp sonra suyu ,tuzu, bir çay kaşığı toz şekerini ilave edin. Kısık ateşte

barbunyalar yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerini maydonozla süsleyin.Afiyet olsun.




1 yorum:

  1. yorumlamadan gitmiyorum :)) ellerine saglik olsada yesek diorum

    bisou bisou

    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.