23 Mart 2014 Pazar

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE




Malzemeler
    
  • Yarım paket yumuşak margarin
  • yarım çay bar. sıvı yağ 
  • 2 yumurta (Birinin akını ayır)
  • 2 çay kaşığı karbonat 
  • 1 paket vanilya
  • Un (3-3,5 su bardağı kadar)
  • 1 sb. toz şeker
  • 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • İçine 1 çay bardağı damla çikolata
  • üzerine hindistan cevizi

 
Yapılışı

  • Yağlar,şeker,birinin akı ayrılmış 2 yumurta, vanilya,karbonat hindistan cevizi ve aldığı kadar un karıştırılarak normal kıvamda bir hamur elde edilir.
  • Daha sonra iri  bir parça hamur alıp, biraz açarak arasına bir tatlı kaşığı damla çikolata koyun ve kurabiyenizi yuvarlayarak ,önce yumurta akına sonrada hindistan cevizine  batırarak yağlı kağıt serilmiş  tepsiye aralıklı olarak dizin...
  • Önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede, 25-30 dakika kadar,yani kurabiyelerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin...
  • Afiyet olsun...

   A
!

1 yorum:

  1. Çok guzel olmuşlar,hındıstan cevızını cok severım .Ellerıne saglık .

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.