28 Mayıs 2011 Cumartesi

SOSLU PATLICAN


MALZEMELER

2adet patlıcan
2 domates
1 yk salça
1 sivri biber
az taze soğan
1 diş sarımsak
zeytinyağı
1 limon
 1 çay k. toz şeker

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları közleyip,sapları kalacak şekilde temizleyelim.Üzerlerine kararmaması için limon sıkalım.Diğer tarafta rende domates,dövülmüş sarımsak,doğranmış taze soğan ve salça ile bir sos pişirelim .

Patlıcanları servis tabağına alıp saplarından ayırmadan boylamasına dilimleyelim.İnce kesilmiş biber parçaları ile süsleyip,üzerine zeytinyağı ve limon suyuyla hazırlanmış sosu da gezdirdikten sonra soğuk veya ılık olarak servis edelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.