31 Mayıs 2011 Salı

MAYALI SANDVİÇ EKMEĞİ



Hatice Arkadaşımın yaptığı ,bizim de resim atölyesinde , çayla severek

yediğimiz sadviçler..Ellerine sağlık arkadaşım..



MALZEMELER


2 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket yaş maya

1 tatlı kaşıgı toz seker

aldığı kadar un

tuz



YAPILIŞI

Sütü ılıtıp(sıcağa yakın) içine maya ve toz şekeri karıştır.1-2 dakıka bekle.Un,

 tuz ve sıvı yağı ilave et.iyice yoğur.Yumuşak bir hamur olacak.Hamurun

uzerini örterek 20-30 dakıka mayalanmasını bekle.Fırın tepsisini margarinle

yağla.İstege baglı büyüklükte yuvarlaklar yap.Üzerine yumurta sarısı sür.Isıtılıp

fişi çekilmiş fırında 5 dakika daha beklet.Tepside biraz kabarsın. Sonra fişi

tak.200 veye 220 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişir.Fırından çıkan

sandviçlerin üzerine parmaklarınla az su serpiştir .Üzerini bezle

ört.Soğuduktan sonra kapalı bir kaba veya poşet içine al.

Bu tariften yaklaşık 20-25 tane sanviç ekmeği çıkıyor.






AFİYET OLSUN.

28 Mayıs 2011 Cumartesi

SOSLU PATLICAN


MALZEMELER

2adet patlıcan
2 domates
1 yk salça
1 sivri biber
az taze soğan
1 diş sarımsak
zeytinyağı
1 limon
 1 çay k. toz şeker

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları közleyip,sapları kalacak şekilde temizleyelim.Üzerlerine kararmaması için limon sıkalım.Diğer tarafta rende domates,dövülmüş sarımsak,doğranmış taze soğan ve salça ile bir sos pişirelim .

Patlıcanları servis tabağına alıp saplarından ayırmadan boylamasına dilimleyelim.İnce kesilmiş biber parçaları ile süsleyip,üzerine zeytinyağı ve limon suyuyla hazırlanmış sosu da gezdirdikten sonra soğuk veya ılık olarak servis edelim.Afiyet olsun.

22 Mayıs 2011 Pazar

GİZLİ TEHLİKE SOLİTİN

Ankara Hıfsızsıhha Gıda Denetim Bölüm Başkan Yrd.Gönül Özdeğer ve iki asistanı SOLİTİN adlı kimyasal ile ilgili çalışmaları ve yayınları dolayısı ile ölüm tehditleri aldıklarını açıkladılar ve savcılığa suç duyurusunda bulundular.


SOLİTİN aslında gıdalarda hiç bulunmaması gereken tamamen kimyasal bir ajan hatta basit olarak melaminimsi bir plastik, sütlere,yoğurt ve ayranlara ve sütün girdiği her çeşit besine katılıyor çünkü bu molekül su ile inanılmaz şekilde bağlanarak kıvam arttırıyor, bu hem imalat procesleri açısından zaman kazandırıyor, hem gıda doğallığını kaybettiğinden son kullanma tarihini uzatıyor ve firmaların stoklu çalışmasını sağlıyor,hem maliyeti inanılmaz düşürerek firmaların rekabet gücünü arttırıyor.



Çocuklarınıza beş kuruşa, yirmi kuruşa, elli kuruşa gofret,çikolata ve süt ürünleri alabilmemiz,evlerimize çeşit çeşit peynir,yoğurt,hazır sütlü tatlı vs girebilmesi hep bu yüzden.


SOLİTİN bir tricalcid bileşiği yani doğada en bol ve bedava bulabileceğiniz türden, tebeşir gibi,alçı taşı gibi, oysa bu bileşik böbreklerden atılırken renal tubuluslardaki glomerüllerde birikiyor ve filtrasyonu yani böbreklerin kanı süzmesini engelliyor,ve sonuç böbrek yetmezliğine kadar uzanan böbrek rahatsızlıkları serum üre ve kraetinin düzeylerinde artış ve bunun getirdiği devamlı yorgunluk hali, hafıza ve konsantrasyon bozuklukları ve hatta ciddi mental bozukluklar, Almanya Solingen üniversitesi Pskyatri bölümünce 2009 da 21.Europe Pscyhatry Society'e sunulan bildirgede Şizofreni ve SOLİTİN kullanımı arasında ilişkiler olması muhtemel olduğu,Özellikle Paranoid Şizofreni vakalarında kanda tricalciophospate bileşiklerinin normalden 16 kat yüksek olduğu ! belirtilmesine rağmen bildirge nedense Kongrede sunum için kabul edilmedi.



Üretici firmalar SOLİTİN'i hiç bir şekilde ürün etiketlerinde bildirmiyor, aldığımız ürünlerde SOLİTİN olup olmadığını yine de bir kaç basit deney ile anlayabiliriz, eğer bu yönde bir şüphe oluşursa derhal bulunduğunuz il Hıfsızsıhha Md.ile ilişkiye geçerek şüpheli gıdanın test edilmesini talep ediniz, bu şekilde binlerce hatta yüzbinlerce insanın sağlığını kurtarabilirsiniz,çevrenize baktığınızda ne kadar çok dializ merkezi ve böbrek hastası olduğunu siz de görüyorsunuz bu artışın sebebi bazı ahlaksız firmaların kar hırsından başka bir şey değil.



Aldığınız sıvı ürünler (süt,ayran,çikolatalı süt vs) için şu yolu izleyebilirsiniz bir metal'i (çatal,kaşık vs) el yakacak düzeyde ısıtın ve test etmek istediğiniz sıvıya batırarak çalkalama hareketi yapın,metali çıkardığınızda birbirinden ayrılmış öbekler halinde beyaz topaklar görürseniz o üründe SOLİTİN var demektir.


Peynir vs türü ürünlerde ise üründen bir parça alarak sirkeli suya koyunuz eğer sirkeli suyun üzerinde kalan beyazımsı bir tabaka görürseniz o üründe SOLİTİN var demektir.




Çikolata,gofret türü ürünlerde ise ürünü elinizle basitçe kırın,eğer kırığın her iki tarafında süt beyazı noktalar varsa o üründe de SOLİTİN vardır.




Sağlığımız için,geleceğimiz için,çocuklarımız ve sevdiklerimiz için bu bilgileri bütün çevremize yayalım ve toplumsal olarak tepkimizi ortaya koyarak AB Normlarında olmayan bu katkı maddesinin üretici firmalar tarafından daha fazla kullanılmasını engelleyelim.



Saygılarımla

Yrd.Dç.Dr Gülden Semavi

Ankara Üniversitesi Hacettepe Tıp Fakültesi Biyokimya Blm.


Arkadaşlar, bu yazı mail olarak geldi,sizlerle paylaşmak istedim.Sağlığımız birileri için önemli mi sizce?..

17 Mayıs 2011 Salı

Tahinli kurabiye


















Malzemeler;


1 çay bardağı tahin

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı pudra şekeri

3 su bardağı un

kabartma tozu,

vanilya,susam

Yapılışı;

Bütün malzemeler yoğurulur,ceviz büyüklüğünde koparılır,yuvarlanır,yağlı

kağıt serilmiş tepsiye dizilir 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir..Afiyet

olsun..

15 Mayıs 2011 Pazar

Her derde deva arkadaşlarım!




Neden hepsi birbirinden bu kadar farklı benim arkadaşlarımın?

neden bazıları hatta marjinal?

Biri arkadaşımsa diğeriyle nasıl anlaşabiliyorum? Neden kimse anlayamıyor?

Galiba onların hepsi içimdeki çok farklı “ben”leri gün ışığına çıkarıyor da ondan.

Biriyle uslu, kibar oluyorum.

Diğeriyle şakalar yapıyorum.


Biriyle oturup ciddi ciddi konuşuyorum.


Diğeriyle saçma sapan şeylere kıkırdıyorum

Biriyle oturup çay içiyorum.

Diğeriyle dans ediyorum.

Birinin derdini dinleyip öğüt veriyorum.



Diğerinin bana verdiği öğütleri dinliyorum.


Hepsi bir bulmacanın parçaları sanki, tamamlayınca ortaya bir hazine çıkıyor. Arkadaş hazinesi!


Beni bazen benden daha iyi anlayan, iyi günümde, kötü gönümde beni yalnız bırakmayan arkadaşlarım...


Hepsi farklı günlerde aldığım rengarenk anti-depresanlarım sanki.


Mehmet Öz’den yeni bir şey daha öğrendim. Arkadaşlar sağlık için de faydalıymış.


Şaka değil! F vitamini diyor Mehmet Öz arkadaşlar için.


(F “Friends”den geliyor.) F vitaminin sağlığımıza faydaları say say bitmiyormuş...

Yapılan araştırmalara göre güçlü sosyal iletişim içerisinde olanlarda depresyona girme ve ölümcül krizlerin oluşma riski azalıyormuş.

Düzenli F vitamini kullanmak sizi gerçek yaşınızdan 30 yaş daha genç hâle getirebiliyormuş.

Dostluğun sıcaklığı stresi azaltıyor, gergin olduğunuz

zamanlarda bile kan damarlarınızda pıhtılaşma ve kalp krizi geçirme riskiniz yüzde 50 azalıyormuş.

Yaşasın!!Bilmeden yıllardır ne çok vitamin depolamışım vücudumda.

Neymiş, arkadaşlara çok önem vermeye,

mümkün olduğunca çok bağlantıda kalmaya,


beraber her şeyin komik bir tarafını bulmaya devam....


Gülerken ağzımızı kocaman açmayı da unutmuyoruz,


uçuşan bütün F vitaminlerini yutuyoruz (!)


İyi ki varsınız,


Sevgilerimle...

10 Mayıs 2011 Salı

MUCİZE LİMON

Tıpta son yenilik, kansere karşı etkili!



Dikkatle okuyun ve kararı siz verin!!!

Limon, kanser hücrelerini öldüren mucizevi bir mahsul. Kemoterapiden

10,000 kat daha güçlü!!!

Neden biz bunları bilmiyoruz?




Çünkü bazı laboratuarlarda üretilen sentetik ilaçlarla birileri çok

büyük kârlar elde ediyor.

Şimdi bu yazıyı okuyarak limon suyunun kanseri önleyici faydalarınından haberdar olabiliriz.
Limonun tadı güzel ve kemoterapinin korkunç yan etkilerine sebep

olmuyor. Multimilyonerlerin sahip olduğu büyük şirketlerin kârlarına

zeval gelmesin diye bu sır saklanırken daha kaç kişi ölecek?





Bildiğiniz gibi limon ağacı, limon ve lim (yeşil limon) gibi

çeşitleriyle bilinir. Bu meyveyi farklı şekillerde yiyebilirsiniz:

posasını yiyebilir! , suyunu sıkabilir, içecekler hazırlayabilir,

şerbetler ve tatlılar yapabilirsiniz.



Bir çok erdemleriyle tanınır, ama en ilginç olanı tümör ve kistler üzerine olanıdır.



Bu bitki her tür kanser tipine karşı kanıtlanmış bir çaredir.




Bazıları kanserin her türlü varyasyonuna karşı yararlı olduğunu söylüyor.



Bakteri enfeksiyonları ve mantarlara karşı anti mikrobal spektrum olduğu, kurt

ve parazitlere karşı etkili olduğu kabul ediliyor.



Yüksek tansiyonu dengeliyor.

Ayrıca stresle savaşan, sinir bozukluklarına iyi gelen antidepresan etkisi var.





Bu bilginin alındığı kaynak gerçekten büyüleyici:

Dünyanın en büyük ilaç üreticilerinden birinden öğrenildiğine göre;

1970'ten beri 20'den fazla farklı laboratuar test etti ve sonuç

olarak ;



Limon ekstresinin 12 kanser tipinde kötü huylu hücreleri yok


ettiği ortaya çıktı! Bu kanserler içinde ; kolon, göğüs, prostat, akciğer ve pankreas kanserleri de var.





Kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatmada limon ağacı bileşenlerinin

Adriamycin adlı bütün dünyada genellikle kemoterapide kullanılan

ilaçtan 10,000 kat daha iyi olduğu gösterildi.

Daha da hayret verici olan; limon ekstreleri ile yapılan bu terapi; sadece kötü huylu kanser hücrelerini yok ediyor ve sağlıklı hücrelere hiçbir menfi etkisi bulunmuyor.



Institute of Health Sciences, 819 N. L.L.C. Cause Street, Baltimore, MD1201