Translate

24 Mart 2010 Çarşamba

MİS (MİSK) SABUN YAPIMI


Mis Sabunu Yapılışı:


Kalıp sabundan yapılan mis sabunu koliyle alınır.Bir koliden yaklaşık 50-60 arası büyük boy mis sabunu çıkar.Bu arada her sabundan mis sabunu olmaz.İleride çatlayıp dağılmaması için kaliteli bir sabun çeşidi olmalıdır.Koliden çıkartılan kalıp sabun ilk önce birkaç küçük parçaya bölünür.Sonra et kıyma makinesi vb. bir aletle kıyılıp toz haline getirilir.Leğen gibi bir kapta içine su ilave edilerek yoğurulup hamur haline getirilir.Hamur halindeki sabun uygun ebatta kesilerek mermer vb. sert bir şeye vurularak çatlama,dağılma yapmaması için dövülür ve içindeki boşluklar ve hava kabarcıkları alınmış olur.Daha sonra elde hangi meyvenin şekli verilecekse el ile şekillendirilmeye başlanır.Şekil verilen sabun kuruması için en az 1-2 gün kurutmaya verilir.Kurutma işlemi bittikten sonra sabun ilk önce gıda boyasıyla bir astar boyasına sokulup birkaç saat kurutmaya verilir.Daha sonra meyvenin rengine göre ana boya ya sokulur.Ve yine birkaç saat kuruması beklenir.Daha sonra yine meyvenin rengine göre ilave renkler fırçayla rötuşlanarak kuruması beklenir.Bu arada çekirdekli bir meyve ise çekirdekleri sabuna monte edilir.Boya iyice kuruduktan sonra parlaklık kazanması için sabun cilaya sokulur.Saplı bir meyve ise sapı takılır veya dip kısmına karanfil takılır.Cilanın kurumasından sonra artık mis (meyve) sabunu satışa sunulmak üzere satış yerine getirilir.Kısaca mis sabununun yapılışı böyle olup meşakkatli ve (meşakkatine bakarak) kazancı düşük bir ürün çeşididir. Düşürülmediği,ıslanmadığı,banyo ve mutfak gibi rutubetli bir yerde durmadığı,güneş ışığına fazlasıyla maruz kalmadığı sürece 15-20 yıl özelliğini ve güzelliğini kaybetmeden evlerinizi ve işyerlerinizi süslemeye devam eder.

7 yorum:

  1. Bu sabun meyvelerden ben de halamla yaptım.Resimlerini size yollarım.

    YanıtlaSil
  2. sabundan ,meyveler,çok guzel ,yapmışsınız elinize ,sağlık,bende, miskokulu,sabuna, halkeğitim,kursuna,gidiyorum,daha, çiçek,yapımını,öğrenmedik

    YanıtlaSil
  3. www.sabundanmeyveler.com
    Tarihi edirne meyve sabununu sevdikleriniz için meyve sepeti şeklinde aranjmanladık

    YanıtlaSil
  4. bende evde deneyeceğim inşallah güzel olur teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar, Mis Meyve Sabunlarının Satışı ve Reklamı İçin Bir Platform Hazırladık Sizde Ücretsiz Ürünlerinizi Yayınlayabilirsiniz.

    - Ürünlerinizin Satışlarını Kolaylıkla Site Üzerinden Yapabilirsiniz.

    www.evimdensepete.com sizleride aramızda görmekten mutluluk duyarız.

    YanıtlaSil
  6. merhaba cila nasil yapilir?

    YanıtlaSil
  7. Arkadaslar boyama islemini yapamiyorum yardimci olurmusunuz. Gida boyasi suylami karisak nasil olcak:(

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.