12 Mart 2010 Cuma

İMAMBAYILDI


Malzemeler

4 tane patlıcan
2 tane piyazlık doğranmış soğan
2 -3 diş ezilmiş sarımsak
Yarım çay bar. zeytinyağı
3 domates
maydonoz
tuz
 1tane kesmeşeker

Hazırlanışı

Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda 15-20 dk. bekletilir.Tencerede zeytinyağ ile soğanlar sotelenip içine domates,sarımsak,maydanoz,tuz ve şeker eklenir.Bir taşım pişirilip tabağa alınır.
Patlıcanlar ortadan kesilip kaşık yardımıyla bastırılıp ,içine harç konulabilecek yer hazırlanır.Harç paylaştırılıp 1çay bardağı su ile kısık ateşte pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.