12 Mart 2010 Cuma

EZO GELİN ÇORBASI-2

Ezo Gelin Çorbasının  yapılışı



Malzemeler(4 kişilik)



1 çay bardağı kırmızı mercimek

yarım çay bar.iri bulgur

yarım çay bar.pirinç

Hepsini yıkayıp süzdükten sonra üzerine su koyarak haşlanır.(Ufak bir teflon tavada 1yemek kaşığı yağ ile 1 ufak rendelenmiş soğan kavrulur,üzerine 1 kaşık salça eklenir daha sonra da 1-1,5 kaşık kavrulmuş un eklenip karıştırılır.)Bu karışım kaynayan çorbaya ağır ağır ilave edilir,çırpma teliyle karıştırılır.Piştikten sonra yağda yakılmış nane ilave edilir.Afiyet olsun.



PÜF NOKTASI

1-Çorba pişerken 2-3 tane limon tuzu atılır.

2-Teflon tavada yağsız olarak kavurduğumuz unu soğuyunca kapaklı kavanoz koyup buzdolabında saklıyoruz.Çorba yaparken her defasında un kavurmaya gerek duymadan kullanıyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.