25 Mayıs 2014 Pazar

KIZARTMA SALATASI (DEĞİŞİK BİR SALATA )




Malzemeler

2 tane patlıcan
2 tane kabak
1 tane kalın kırmızı biber
1 tane havuç
2 tane orta boy patates
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yufka
kızartma yağı
nane,pulbiber,tuz
1 kase yoğurt(istenirse az sarımsak)

Yapılışı
Patlıcan,kabak,kırmızı biber,patates ve havuçlaır temizlenip küp küp doğranır.Ayrı ayrı kızgın yağda kızartılır.Genişce bir borcama alınır.

1 yufka serilip ortadan ikiye bölünür.Yarım yufka, geniş tarafından başlanılarak rulo şeklinde uzunca yuvarlanır.Uç kısmının açılmaması için az su ile nemlendirilir.Bıçak yardımı ile 1cm eninde mimik minik rulolar kesilir.Yufkanın diğer yarısı da aynı şekilde sarılıp ,kesilir.Bu rulolar da kızgın yağda kızartılır.

Kızartılmış  minik yufkalar ve nohut tüm kızarmış sebzelerle harmanlanır.Üzerine yoğurt serilip,nane,pul biberle süslenir.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.