3 Mayıs 2014 Cumartesi

LİMONLU KEK



MALZEMELER
3 adet yumurta (oda
sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvı yağ
2 + ½ su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi ve suyu

HAZIRLANIŞI

1. Fırını 170 ºC’de ısıtıyoruz.
2. Kek kalıbını 1 yemek kaşığı un serperek  elimizle bütün yüzeye yayıyoruz
,veya sıvı yağla yağlıyoruz.
3. Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri mikser ile 3-4 dakika çırpıyoruz.
4. Sırayla limon suyu ve sıvı yağı da ekleyerek şeker tamamen eriyinceye kadar 2-3 dakika daha çırpıyoruz.
5 Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı yumurtalı karışıma yediriyoruz.
6. Son olarak  limon kabuğu rendesini de ilave edip hamurla bütünleşene dek hafifçe karıştırıyoruz.
7. Un serpilmiş,ya da yağlanmış kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika fırının kapağını açmadan pişiriyoruz.
8. Fırından çıkardıktan sonra tel ızgara üzerinde soğutup dilimleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun

Aynı tarifle yapılan kekin krem şantiyle  süsleme şekli..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.