23 Haziran 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI İMAMBAYILDI YEMEĞİ







Malzemeler 
3 adet patlıcan 
3 orta boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak 
tuz, karabiber, 
1 tatlı kaşığı domates salçası
üzerine maydanoz 
sivri biber
 domates 
1 çorba kaşığı zeytinyağı 
kızartmalık ayçiçek yağı
                

İmam Bayıldı Nasıl Yapılır 

Kuru soğanlarımızı piyazlık doğrayalım zeytinyağında hafif soteleyelim. Sarımsakları bütün olarak ilave edelim.
Salçamızı ve diğer malzemeleri de karıştırıp çok az su ile pişirelim.Maydanoz doğrayalım. Soğumaya bırakalım.
  • Patlıcanlar tuzlu suda şeritli şekilde kabukları soyularak bekletilir.
  • Dolmalık şekilde aralıklı kesilir ve içleri oyulur. Yine tuzlu suda bekletilir.Patlıcanların tamamı hazır olduğunda kızartma tavasına sıvı yağ dökülür .
  • Patlıcanlar sıvı yağımız kızarken sudan alınıp kurulanır.Kızgın yağa atılarak döndürerek kızartılır. Kağıt havlu serilmiş tepsiye alınır. 
  • Yağını aldırdığımız patlıcanlara iç malzemesi olan soğan doldurulur.                                                  

Pişirme kabımıza alınır ister fırında istersek ocak üzerinde 5- 10 dakika kadar az su ile pişirilir. Üzerlerine domates, yeşil biber süs olarak konulabilir. 
Soğuduğunda servis tabağına alınır.Afiyet olsun.

3 yorum:

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.