17 Haziran 2014 Salı

ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ




Malzemeler

1 kg kabak
2 adet soğan 
3 domates
1/2 su bardagı zeytinyağı 
1 demet dereotu 
1limon suyu 
1 tane kesme şeker
1 yeşil biber

Hazırlanışı


Kabaklari yikayip,soyup, dörde bölün. Bir parmak kalınlığında doğrayın.
Bir tencerenin içine dizin.Soğanları temizleyin ,yemeklik doğrayın,domatesleri rendeleyin., limonu sıkın. Soğan, domates,biber,zeytinyağı  limonun suyu, seker ve tuzu iyice karıştırın, kabaklarin üzerine yayın.
Tencerenin kapağnıı kapatıp, kısık ateşte, kabaklar  yumusayana kadar pisirin. Ocagi kapattiktan sonra, dereotunu ince ince doğrayıp yemeğe ilave edin.

Soguk servis yapin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.