15 Haziran 2014 Pazar

ALİNAZİK





Begendisi için
  • 3-4 tane patlıcan
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  •  Karabiber
Kıyması için
  • 250 g kıyma
  • 1 Adet soğan
  • 1 Adet domates
  • 1 Adet yeşil biber
  • 3-4 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
Yağla kıymayı kavurun,doğranmış yeşil biber ve domatesleri ekleyin,domatesler pişince biberini, salçasını, tuzu ve karabiberini ekleyin.
Patlıcanlarınızı  közleyin,kabuklarını temizleyip ufak ufak doğrayın.Süzme yoğurdu isterseniz sarımsaklı hazırlayın,sarımsaklı yoğurdu karıştırarak,birbirine iyice geçmesini sağlayın,tuz karabiber ekleyin
Servis için patlıcanlı yoğurdui servis tabağına alın ,üzerine sıcak kıymadan ekleyin.İsterseniz tereyağ ve pul kızdırıp ,üzerine gezdirin.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.