30 Nisan 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KARNABAHAR





  • Malzemeler

    • 1 adet orta boy karnabahar,
    • 2 adet havuç,
    • 2 adet soğan,
    • 3-4 diş sarımsak,
    • ½ limon suyu
    • ½ demet dereotu,
    • 1 çay bardağı zeytinyağı



Yapılışı
    1. Havuçları kazıyıp yuvarlak dilimler halinde kesin. Soğanı piyazlık doğrayın. . Zeytinyağının yarısını tencereye alıp kızdırın. Havuç, soğan ve sarımsakları kavurun. Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp tencereye yerleştirin. 1 çay bardağı kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan zeytinyağını çiğ olarak üzerine gezdirin. Limon suyunu ekleyin. Üzerine kıyılmış dereotu serpin. Soğuyunca servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.