11 Nisan 2016 Pazartesi

REVANİ




MALZEMELER


2 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı irmik

1 su bardagı yoğurt

Yarım  su bardagı sıvıyağ

 1,5  su bardağı un (sıvıysa ilave edilecek)

1 paket kabartma tozu

Şerbeti icin:

2 su bardağı  seker

1,5 su bardağı su

1/2 limonun suyu

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle fırınınızı 170 derecede ısıtın. 26 cmlik yuvarlak küçük bir borcamı ya da tepsiyi yağlayın.

Karıstırma kabında şeker ve yumurtaları iyice çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.

 Hazırlanan karışımı yağlanmış tepsiye döküp, önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pisirin.

 Şerbeti hazirlamak icin  bir tencerede şekerin üzerine sıcak su ekleyerek orta ateşte kaynamaya

bırakın.Limonun suyunu ve kabuğunu şerbete ekleyin. 5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.

Ilınan şerbeti sıcak olan revaninin üzerine dökün. Tatlı şerbetini çekip soğuyunca dilimleyerek üzerini yeşil

fıstıkla veya hindistan ceviziyle süsleyip servis edin.Afiyet olsun.

3 Nisan 2016 Pazar

Kabartma tozu ile kolesterolü düşürülmesi


Kabartma tozu ile kolesterolü düşürmek, damarları temizlemek mümkün.Modern dünyanın ve yaşam tarzının etkisi ile ya da genetik olarak damarlarınızda kötü kolesterol miktarı arttı ise size kabartma tozu ile hazırlanan bu karışımı öneriyoruz. Unutmayın kanda kötü kolesterolün miktarı 4.60 ve 6.20 mg / L arasındadır.


Hazırlanışı:


 Soğuk su ile limonu iyice yıkayın ve temizlendiğine emin olun. Çünkü limonu kabukları ile kullanacağız. Limonları kabukları ile beraber ince ince dilimleyin. Ilık suyun içine kabartma tozunu boşaltın ve yaklaşık bir saat bekletin.





Daha sonra üzerine ince ince doğranmış maydanozu ekleyin. Bir tencereye karbonatı suyu, maydanozu ve limonları toplayın. Üzerine 3 litre su ekleyin.


Yaklaşık 2-3 saat boyunca kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişirme işlemi bittiğinde güzelce süzün. Süzdüğünüz suyu günde 1.5 litre olacak şekilde tüketin. Tüketim Yolu: aç karnına, kahvaltıdan önce her sabah bir bardak alın.