11 Nisan 2016 Pazartesi

REVANİ




MALZEMELER


2 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı irmik

1 su bardagı yoğurt

Yarım  su bardagı sıvıyağ

 1,5  su bardağı un (sıvıysa ilave edilecek)

1 paket kabartma tozu

Şerbeti icin:

2 su bardağı  seker

1,5 su bardağı su

1/2 limonun suyu

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle fırınınızı 170 derecede ısıtın. 26 cmlik yuvarlak küçük bir borcamı ya da tepsiyi yağlayın.

Karıstırma kabında şeker ve yumurtaları iyice çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.

 Hazırlanan karışımı yağlanmış tepsiye döküp, önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pisirin.

 Şerbeti hazirlamak icin  bir tencerede şekerin üzerine sıcak su ekleyerek orta ateşte kaynamaya

bırakın.Limonun suyunu ve kabuğunu şerbete ekleyin. 5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.

Ilınan şerbeti sıcak olan revaninin üzerine dökün. Tatlı şerbetini çekip soğuyunca dilimleyerek üzerini yeşil

fıstıkla veya hindistan ceviziyle süsleyip servis edin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.