28 Şubat 2017 Salı

İŞKEMBE ÇORBASI-2




MALZEMELER (4 kişilik)

500 gram işkembe
1 yemek kaşığı ile tereyağı
1 yemek kaşığı ile un
 
Haşlamak için:
Yarı m limon suyu
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş  temizlenmiş sarımsak
6 su bardağı  kadar su
 
Terbiyesi için:
1  yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı ile yoğurt
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı ile tuz
 
Servisi İçin:
Yarım çay bardağı sirke
4 diş kadar  sarımsak





Nasıl Yapılır?

  1. İyi temizletilmiş işkembeyi, limon suyu, sarımsak, kuru soğan ve su ilavesi ile yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika haşlayın.Haşlama suyunu dökün.
  2. Haşlanan işkembeyi bir kevgir yardımıyla alın. Küçük küpler halinde doğrayın. Çorbanın renginin berrak olması için; içme suyu ekleyin.Ağır ağır haşlamaya devam edin.
  3. Tereyağını derin bir tencerede eritin. Unu, kokusu çıkana kadar kavurun. Süzdüğünüz ve ılınmış olan haşlama suyundan çorba tenceresine azar azar ekleyin. Unun topaklanmaması için; bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
  4. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; yumurta sarısı, yoğurt, limon suyu ve tuzu ayrı bir kapta çırpın.
  5. Terbiye karışımını kaynamakta olan haşlama suyu ile ılıştırdıktan sonra çorba tenceresine azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın.
  6. Son olarak; küçük parçalar halinde doğradığınız işkembeyi çorbaya ilave edin. Kısık ateşte, 15 dakika kadar kaynatarak pişirin.
  7. Sarımsakları rendeledikten sonra sirke ile karıştırın. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, sarımsaklı sirke ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.