Malzemeler (15 tane çıkıyor)
3 su bar.un (Kepek unuyla karıştırdım)
1.5 su bar. su
1 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi
100 gr kıyma
1 soğan rendelenmiş
1 çay kaşığı tuz,karabiber
Yarım su bar.su
Hazırlanışı
Un, su ve tuzla iyice yoğrulup yarım saat kadar üstüne ıslak bez örterek dinlendirilir. Hazırlanan hamur ince rulo yapılarak, bıcakla 15 bezeye bölünür.İri ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp,merdaneyle pasta tabağı kadar açılır.
Kıyma, soğan,tuz ve karabiber iyice karıştırılıp azar azar su ilave edilir.Hazırlanan bu harç paylaştırılır(İçi sıvı olacak).Tüm hamura yayılır.Sonra ikiye katlanıp yanları iyice bastırılır.
arkalı önlü pişirilip,kağıt peçete serilmiş tabağa alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.