Malzemeler
2 sb kırmızı mercimek
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı un
zeytinyağı ,tuz karabiber,pul biber
1 yk tereyağı
2.5 bardak su
Hazırlanışı
Tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
Yemeklik doğranmış soğanları içine atın ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Unu ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Yıkanmış 2 su bardağı mercimeği ve doğranmış patatesi ekleyin.
Suyu, tuz ve karabiberi ilave edip kaynayınca altını kısın, mercimekler ve patatesler pişinceye kadar kaynatın.
Tel bir süzgeçten çorbayı ezerek geçirin, üzerine 1 bardak sıcak su veya tavuk suyu
ekleyin ve tekrar tencereye koyup bir taşım daha kaynatın.
Üzeri için tereyağını eritin ve pul biber ile karıştırınet.A patates1 adet orta boy soğan
Çok başarılı bir blogunuz var tebrikler.
YanıtlaSil