Malzemeler:
1paket milföy hamuru
Toz şeker
İri dövülmüş ceviz
Tarçın
Üzüm
Yapılışı:
Milföy hamurları buzdolabından çıkatılıp yumuşaması beklenir. Yumuşayan milföylerin her bir yaprağına istenilen miktarda tarçın, toz şeker ,üzüm ve ceviz dökülerek rulo halinde sarılır. Rulolar sertleşmeleri için 5-10 dakika kadar buzdolabında bekletilir, çıkartılıp iki santim kalınlığında dilimlenip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir .(Bir milföy yaprağı 4'e bölünmüş oluyor.) 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.(Üzerlerine sulandırılmış pekmez sürdüm.) Afiyet olsun.
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Yelpazesu kardeşim bu tarifin bir ismi yokmu baktım baktım göremedim:))
YanıtlaSileline sağlık güzel görünüyor
sevgiler
Arkadaşım tarifinizi aldım çok nefis görünüyorlar çok teşekkür ederim Etkinliği desteklediğiniz ve tarifinizle katılımınızdan dolayı yureğinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilÇok güzel olmuşlar nefis görünüyorlar ellerine sağlık.
YanıtlaSilhımm hem pratik hemde çok lezzetli görünüyor,
YanıtlaSilellerinize sağlık hemen kopyaladım tarifi...
sevgiler.
Harika görünüyorlar,ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilBende bloğuma beklerim
http://wwwnisamublogcucom-nisamu.blogspot.com/
Fuat Gencal,papatya68,çeşnici Handan,evcilik,nisamu arkadaşlar değerli yorumlarınıza teşekkür ediyorum..
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık bende yapayım oğlum tarçınlı herşeye bayılıyor:)) sevgiler canım çekilişte iyi şanslar.
YanıtlaSil