MALZEMELER (2 Kişilik)
1 bostan patlıcanı
250 gr kıyma
1soğan
maydonoz,tuz
1dilim ekmek içi
1 yk.salça
HAZIRLANIŞI
Patlıcanlar yıkanıp, alacalı soyulup,birer parmak kalınlığında halka şeklinde kesilip tuzlu suda bir süre bekletilir.Kurulanıp, tuzlanıp kızgın yağda kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır.
Kıyma iç malzemeleriyle köfteler yapılıp,teflon tavada az yağda kızartılır.
Kızarmış patlıcanlar küçük yuvarlak borcama sıralanır.Üzerlerine kızartılmış köfteler dizilir.(1-2 diş sarımsak atılabilir) Ayrı kapta sıcak suyla 1 yemek kaşığı salça açılıp yemeğin üzerine gezdirilip fırına verilir.15 dakika sonra fırından çıkarılıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilip tekrar fırına verilir.5 dakika sonra yemeğimiz hazır.Afiyet olsun.
ellerine sağlık canım patlıcan olsun yanındakiler hiç sorun değil:)))) bayılırım
YanıtlaSilSelam canım
YanıtlaSileline sağlık patlıcanlar pratik ve leziz olmuş afiyet olsun
sevgiler
görüntüsü muhteşem olmuş, tek kelimeyle harika, elinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım patlıcanın her türlüsünü severek yapıyorum.sevgiler
YanıtlaSiltarif çok güzel annem yaptı ve yedik bile =)
YanıtlaSilbloguma beklerim http://www.lovesfromfashion.blogspot.com/
Ellerine saglik canim,firinda patlican harika gorunuyor.Kaliplari istanbul eminonunde pasta malz.satan Yuksel ticaretten aldim.Marketlerde satilmiyor.
YanıtlaSilSevgilerimle...