Translate
5 Kasım 2010 Cuma
PATATESLİ EKMEK
Haftasonu kahvaltınıza bir katkı da benden arkadaşlar..Yapımı kolay sadece mayası için zaman gerekiyor.
Gerçekten çok lezzetliler.Deneyin derim.
Malzemeler
3,5sb. un
2 tane patates
2 tk toz maya
Yarım sb.ılık su
1 tk.tuz
1 yumurta
2 yk.sıvı yağ
Hazırlanışı
Patatesleri soyup haşlıyoruz.(Suyundan yarım bardak ayırıyoruz.)Püre halide eziyoruz.
Un,maya ,tuz karıştırılır.Ilık püreyi,yarım sb suyunu,yumurtayı ve yağı ekleyip yoğuruyoruz.
2 saat üzeri örtülü olarak dinlendiriyoruz.
Tekrar yoğurup 10 pazıya ayırıyoruz.Bunları elimizde biraz yoğurup şekillendirip üzerlerine bıcakla çentik atıp kepekli un serpiyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepside 1saat beklettikten sonra 2oo derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dk. üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Yumuşak olmaları için de fırının alt gözüne emaye kapta su koyuyoruz.Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Patates sevdiğimiçin muhtemelen tam benlik bir tarif,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık yarın yada pazargünü mutlaka deneyeceğim nefis görünüyor .
YanıtlaSilhayırlı sabahlar canım
YanıtlaSilmisler gibi ekmek kokusuyla dolmuştur eviniz değilmi?
eline sağlık yumuşacık ekmekler elde etmek biraz zaman almış ama eminim ki değmiş afiyetler olsun
sevgiler