Translate
25 Temmuz 2011 Pazartesi
PET ŞİŞEDE YAPRAK SAKLAMA
Pet şişeli içeceklerin şişelerini yıkayıp içinin kurumasını sağlıyoruz. (Tamamen kuru olmalı.)
4 veya 5 yaprağı üst üste koyup sarma yapar gibi katlıyoruz ve pet şişenin içine itina ile atıyoruz ki katladığımız yapraklar açılmamalı.
Bu işlemi şişenin bir sıra yaptıktan sonra, oklava ile şişe içindeki yaprakları sıkıştırıp, şişe dolana kadar devam ettiriyoruz. Şişe tam dolu olmalı şişe içinde boşluk kalmadığında kapağını kapayıp karanlık bir yerde yaprakların renginin sararmasını bekliyoruz.
Yaprakların rengi sarıya dönünce kapağını hafifçe açarak içinde kalan havanın kaçmasını bekleyip şişeye yeni hava girmesini engelleyerek kapağını sıkıca kapatıyoruz.Artık şişelerimizi saklayabiliriz.Şimdiden afiyet olsun.
Not:Pet şişelerde sakladığımız asma yapraklarını sarma yapmak istediğimizde çok hafif haşlamalı ya da kaynar suya batırmalıyız.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Annemde yapardı.Unutmuşum hatırlattığınız iyi oldu.Sevgiler:)
YanıtlaSilçok kullanışlı bir saklama çeşidi bozulma riski çok az. bende denedim daha önceleri ve tazeliğini koruması açısından süper yöntem,ellerine sağlık canım
YanıtlaSilİnan iki gündür şu asmalar için yorum yazıyorum bir türlü gitmiyor.
YanıtlaSilI like everything. Great post.
YanıtlaSilI´d like you check out mine.
http://paquetevistasbien.blogspot.com
Guzel ve kolay bir saklama cesidi,busenede uygulayacagim insallah.
YanıtlaSil