Translate
10 Temmuz 2011 Pazar
ET KAVURMA
Malzemeler:
1 kilo dana eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
1-Etleri kuşbaşı şeklinde doğrayınız.
2-Geniş bir çelik tencereye sıvıyağ koyup,kızdırınız,etler suyunu salana kadar orta ateşte pişiriniz .
3-Etler yumuşayana kadar kısık ateşte (yaklaşık 1 saat) ara sıra karıştırarak pişiriniz,ocaktan almadan 10dk. önce tuz katıp, sıcak servis yapın,afiyet olsun.
Not:Pişmeyen etler için tavsiyem eğer etin cinsini bilmiyor iseniz ilk önce 30 dk. kadar düdüklüde haşlayın ve daha sonra kavurma safhasına geçin. Göreceksiniz etleriniz lokum gibi olacak.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
olsada yesek:)ellerine sağlık
YanıtlaSilEsim olsaydi tabaga bitirirdi :) ellerine saglik canim
YanıtlaSilhttp://cafemis.blogspot.com ve http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com
YanıtlaSilTarafından hazırlanmış olan
"Ramazan Lezzetleri Etkinliği -1" Etkinliğimize Davetlimizsiniz!
"Selam sana olsun ey Ramazan ayı ki, hiç bir ay seninle fazilette yarışamaz." (İmam Zeynelabid (a.s) )
Ben (Gelibolu17) ve Cafemis arkadaşım "Ramazan Lezzetleri Etkinliği -1" ile evlerinize konuk olmak istiyoruz :) Müsaitseniz mubarek Ramazan ayı boyunca kendinize ve misafirlerinize hazırladığınız birbirinden güzel tarifleri,sitenizden alıp kendi bloglarımızda yayınlamaya geleceğiz :)
Etkinliğimiz,Ramazan ayı boyunca sürecektir,istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,tariflerinizi sayfanızda yayınlayıp bir köşesinede "Ramazan Lezzetleri Etkinliği -1" e gönderiyorum notunu iliştirip :) Bizlere haber verirseniz Cafemis ve Ben sayfalarımızda memnuniyetle yayınlayacağız...
Etkinliğimize tüm gönül dostlarımız davetlidir,şimdiden çok teşekkür ederiz...
Hepimize Kolay Gelsin :)
"En iyi (faziletli) cihad sıcak havada oruç tutmaktır." (İmam Sadık (a.s) )
Hayırlı Ramazanlar Dileriz...
Sevgiler,selamlar...
Bayılırım kavurmaya ellerinize sağlık...
YanıtlaSilThat looks so yummy, thanks for sharing.
YanıtlaSilCAnım nasıl da çektii :) En sevdiğim yemeklerdendir bir pilav bir de yoğurt mmmh :))
YanıtlaSilBloguma beklerim
www.lovesfromfashion.blogspot.com