Translate
21 Eylül 2012 Cuma
KIRMIZI BİBER TURŞUSU (Pişirilerek Yapılan)
Malzemeler:
1 kg. kırmızı biber
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı sirke
2 su bardağı su
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
Yağ, sirke, sarımsaklar ,su ve tuz tencereye konularak kaynatılır. Yıkanarak sap ve tohumları ayıklanan kırmızı biberler halkalar halinde kesilir.Tenceredeki karışım kaynadığında kesilmiş kırmızı biberlerin bir kısmı içerisine atılır. Biberlerin hafif rengi dönünce kepçeyle alıp kavanoza doldurulur.Tencereye tekrar kalan biberlerden bir kısmını atıp aynı işlem uygulanır.Tüm biberler bittikten sonra tenceredeki suyu kavanozlardaki biberlerin üzerine dökülerek kapakları iyice kapatılıp ters çevrilip soğumaya bırakılır. Biber turşusu hemen yenmeye hazırdır.Kavanozlar karanlık ve serin yerde yada buzdolabında durursa daha uzun dayanır.Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hayırlı Günler, Ellerinize sağlık, Çok sağlıklı ve iştah açıcı
YanıtlaSilSaygılar..
Merhaba, bloğunuzu incelemeye çalıştım. Daha da bakmaya çalışacağım . Hersey cok pratik ve anlaşılır bir dille anlatılmış. turşulardan başlayacağım denemelere:))))))
YanıtlaSilYaramaz Defne nin annesi....
yaramaz defne kim
Sil