Translate
14 Eylül 2012 Cuma
KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER
MALZEMELER
2 kg kırmızı biber
1 baş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı kalın tuz
HAZIRLANIŞI
Önce kırmızı biberleri yıkayıp tepsilere diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat kadar
közlüyoruz. Fırından çıkardıktan sonra kabuklarını soyuyoruz. Biberleri ikiye kesip çekirdeklerini çıkarıyoruz
ve süzüyoruz.Kavonozlara yerleştirirken biberlerin aralarına soyulmuş sarımsak ve tuz serpiyoruz.Üzerine
sirke ve yağını koyup, kapağını iyice kapatıp buzdolabında saklıyoruz.Afiyet olsun.
Not: Bu miktarlarla 2 tane yarım kglik kavanoz hazırladım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
CANIM ELLERİNE SAĞLIK ACABA BUZDOLABINDA KIŞLIK OLARAK NE KADAR SÜREDE MUHAFAZA EDEBİLİRİZ KAPAĞINI AÇINCADA HEMEN TÜKETMEMİZMİ GEREKİYOR SEVGİLERİMLE:)
YanıtlaSilBuzdolabımda yer kapladıkları için fazla yapmıyorum.Açıldıktan sonra 2-3 hafta içimde tüketilmesi gerekiyor,yoksa tadı değişiyor.Bunun için ufak kavanozlara doldurup,çabuk tüketiyoruz.Kapalı iken kış boyu durabilir.Sevgiler..
Sil