Mevsiminde bulunan taze bamyayı ,kışın da taze olarak tüketmek için dondurucuya konmadan önce yapılan
işlemler:
1-Bamyalar sap kısmından konik olarak kesilir. İyice yıkanır süzülür.
2-Bamyaların üzerine bir limonun suyu sıkılıp karıştırılır.
3-Bamyalar az suda hafif sararıncaya kadar kaynatılır. (3-4 dakika). Sonra soğuk suya atılıp şoklanır.
4-Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine konulur, aralarına dilimlenmiş domatesler yerleştirilir.
5-Daha sonra bamyamız dondurucuda saklanır.
NOT: Bu şekilde her yıl bamyayı hazırlayıp dondurucuya koyuyorum. Kışın yemeğini yaptığımda tazesinden farkı olmuyor.Afiyet olsun.
Benim dondurucum ful doldu:)Güle güle yiyin.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil