Malzemeler:
1 kilo kabak
2 baş soğan
4 tane domates
2-3 tane sivri biber
1 kase yoğurt üzeri için
dere otu ,(veya nane) kırmızı pul biber ve2 kaşık sıvıyağ .
YAPLIŞI
Kabaklar yıkanır,soyulup ince ,ince dilimlenir,Domates,soğan,biber doğranır,tuz ilave edilerek
harmanlanır,yağlanmış fırın tepsisine konur,önceden ısıtılmış fırında arada bir hafif karıştırarak 40 dk
pişirilir,tabaklara alınır ,yanına isteğe bağlı yoğurt,dereotu ve kırmızı pul biber serperek servis yapılır.
Afiyet olsun .
Çok şahane görünüyor. Ellerinize sağlık. Hem leziz hemde iştah açıcı.
YanıtlaSilSaygılar.
Kabak en sevdiğim sebzeler arasındadır . Çok lezzetli görünüyor ! Ellerinize sağlık !
YanıtlaSil