Translate
19 Eylül 2012 Çarşamba
LAHANA TURŞUSU
MALZEMESİ
1 Adet orta boy lahana
1 avuç nohut
1 kaşık kırmızı biber
2 kaşık iri tuz
2 sb. sirke
1 tk şeker
1 baş ayıklanmış sarımsak
2 orta boy temizlenip doğranmış havuç
Kırmızı biber
YAPILIŞI
1- Lahanaları yaprak yaprak ayırarak yıkayınız.
2 -Büyük bir tencereye doğrayınız
3 -Üzerine 1 yk tuzatıp hafifce ovup, 1 saat kadar bekletin.
4 -3litrelik cam kavanozun dibine nohutlar ekleyip, üzerine lahanaları doldurunuz.
5- Aralarına havuçları ve sarımsakları ekleyiniz.
6 -Ayrı bir tencerede 1 yk tuz,1tk şeker,sirke ve suyu harmanlayın.
7- Kırmızı biberi de serptikten sonra üstüne bir ağırlık koyarak kabın ağzını kapatınız.
8 -Hergün suyunu büyük bir kaba döküp ,kepçe ile yukarıdan dökerek havalandırın.
9-Turşu suyunu tekrar kavanoza dökün. Karanlık bir dolapta saklayın.
10- Bir hafta sonra yemeye başlayınız.Açıldıktan sonra buzdolabında durursa daha uzun dayanıyor.
Afiyet olsun.
Not: Tuzlu suyu hazırlamak için suyun içine temiz,yıkanmış bir çiğ yumurta koyunuz. Yumurta suyun üstüne
çıkıncaya kadar tuz ilâve edilip eritiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
oyyy en sevdiğim turşudur :D
YanıtlaSilsemforever-semforever.blogspot.com
ben küçük kavanozu alıp kaçıyorum. elinize sağlık.
YanıtlaSilSemforever lahana turşusu için henüz erken, ama çok sevdiğim için kuruverdim.
SilAfiyet olsun Gülcan,ama yemek için biraz bekle,henüz olmadılar :)))