MALZEMELER
4 adet kabak
Az zeytinyağı
2 adet soğan
150 gr.kıyma
2-3 adey sivri biber
2 tane domates
1tk.salça
tuz,karabiber
2-3 diş sarımsak
dereotu
YAPILIŞI
Kabakları soyup,yuvarlak olarak dilimliyoruz. (Çok ince olmasın.) Tencereye aktarıp az suda hafifce haşlıyoruz.Haşlanan kabakları,az yağ gezdirilmiş yayvan tencereye diziyoruz.
Ayrı tavada doğranmış soğanları az yağda kavuruyoruz.Üzerine kıymayı ekleyip karıştırıyoruz.İçine ufak ufak doğranmış biberleri,ezilmiş sarımsakları ve rendelenmiş domatesleri de katıp kavurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra ir tatlı kaşığı salçayı ekleyip,tuzunu karabiberini atıp karıştırıyoruz.İndimeye yakın dereotunu ince ince doğrayıp üzerine serpiyoruz.
Kavrulmuş bu malzemeyi kabakların üzerine gezdiririyoruz.Tencereye bir kepçe kabakların haşlama suyundan ekleyip ağır ateşte pşmeye bırakıyoruz.Bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.(15-20 dakika) Afiyet olsun
Bu güzel yemek ve tarifiniz için teyekkürler.
YanıtlaSil