Malzemeler;
• 1 kilo tavuk göğsü
• 1 şişe soda
• 1 s.b süt
Panesi çin;
• 1 s.b un
• 1 s.b galeta unu
• 2 yumurta
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Yapılışı;
Tavuk etini tercihen kasapta şinitzel olarak hazırlatalım. . Tavukları soda ve süt karışımında en az 2 saat en fazla 1 gece bekletin
Pane harcı için malzemeleri ayrı kablara alın,yumurtaları hafif çırpın.
Tavanıza sıvıyağı alıp kızdırın.Tavukları süzdürüp, önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa batırıp yağda arkalı önlü kızartın,kızartma süresi 3 dk kadar olmalı.
İsterseniz makarna, pilav,patates püresi ile servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.