Translate

31 Mayıs 2011 Salı

MAYALI SANDVİÇ EKMEĞİ



Hatice Arkadaşımın yaptığı ,bizim de resim atölyesinde , çayla severek

yediğimiz sadviçler..Ellerine sağlık arkadaşım..



MALZEMELER


2 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket yaş maya

1 tatlı kaşıgı toz seker

aldığı kadar un

tuz



YAPILIŞI

Sütü ılıtıp(sıcağa yakın) içine maya ve toz şekeri karıştır.1-2 dakıka bekle.Un,

 tuz ve sıvı yağı ilave et.iyice yoğur.Yumuşak bir hamur olacak.Hamurun

uzerini örterek 20-30 dakıka mayalanmasını bekle.Fırın tepsisini margarinle

yağla.İstege baglı büyüklükte yuvarlaklar yap.Üzerine yumurta sarısı sür.Isıtılıp

fişi çekilmiş fırında 5 dakika daha beklet.Tepside biraz kabarsın. Sonra fişi

tak.200 veye 220 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişir.Fırından çıkan

sandviçlerin üzerine parmaklarınla az su serpiştir .Üzerini bezle

ört.Soğuduktan sonra kapalı bir kaba veya poşet içine al.

Bu tariften yaklaşık 20-25 tane sanviç ekmeği çıkıyor.






AFİYET OLSUN.

4 yorum:

  1. OOHH YAPANLARIN ELLERİNE YİYENLERİN AĞZINA SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  2. Çay ve poğaçalar nefis bir görüntü.Yapanların eline sağlık,yiyenlere afiyet olsun.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. afiyet bal olsun ellerine sağlık arkadaşının:) sevgiler

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.