Translate
19 Temmuz 2012 Perşembe
FIRINDA ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI
MALZEMELER
Yarım kilo dolmalık biber (15-16 tane)
1,5 sb.pirinç
1 sb.zeytin yağı
3-4 tane soğan
Yarım limon
Nane
Maydanoz
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
Yeni bahar
Tuz
1 tatlı kaşığı salça
HAZIRLANIŞI
Fıstıklar yağda kavrulur. Ardından yemeklik olarak doğranan soğanlar ilave edilir ve birlikte pembeşinceye
kadar kavrulur.Az salça eklenir. Soğanlar pembeleşince pirinç eklenir. Birlikte de kavrulmaya devam edilir.
Tüm baharatlar ilave edilir. Ocaktan indirilir. Dolmalık biberler hazırlanan bu içle doldurulur.Ağızları
domatesle kapatılıp tencereye yerleştirilir.Üzerine zeytinyağı ve sıcak su eklenip,15 dk pişirilir.Biberler
zedelenmeden borcama dizilir,üzerine tencerenin dibindeki suyu gezdirilir.Sıcak fırında üzerleri hafif
kızarıncaya kadar bekletilen biberler,servise hazır hale gelir.Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ohhh mis gibi dolma ellerine sağlık...pişirdikten sonra fırınlamadım hiç ama bu tariften sonra bende deneyeceğim,hayırlı ramazanlar...
YanıtlaSilBen de ilk defa arkadaşımda yedim,beğendim.Size de hayırlı ramazanlar...
Sil