Translate
11 Nisan 2016 Pazartesi
REVANİ
MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardagı yoğurt
Yarım su bardagı sıvıyağ
1,5 su bardağı un (sıvıysa ilave edilecek)
1 paket kabartma tozu
Şerbeti icin:
2 su bardağı seker
1,5 su bardağı su
1/2 limonun suyu
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle fırınınızı 170 derecede ısıtın. 26 cmlik yuvarlak küçük bir borcamı ya da tepsiyi yağlayın.
Karıstırma kabında şeker ve yumurtaları iyice çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.
Hazırlanan karışımı yağlanmış tepsiye döküp, önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pisirin.
Şerbeti hazirlamak icin bir tencerede şekerin üzerine sıcak su ekleyerek orta ateşte kaynamaya
bırakın.Limonun suyunu ve kabuğunu şerbete ekleyin. 5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.
Ilınan şerbeti sıcak olan revaninin üzerine dökün. Tatlı şerbetini çekip soğuyunca dilimleyerek üzerini yeşil
fıstıkla veya hindistan ceviziyle süsleyip servis edin.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.