Malzemeler
- 1 paket mantar
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet çarliston biber
- 1-2 diş sarımsak
- 1-2 adet domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- Tuz, karabiber ve pul biber
Hazırlanışı
Mantarların kabuklarını soyup iyice yıkayalım. Süzüldükten sonra biraz irice doğrayalım. Geniş bir teflon tencereye yada tavaya tereyağı ve sıvı yağımızı koyalım. Mantarları ekleyip yüksek ateşte kavurmaya başlayalım. Mantarlar suyunu çekip hafif kızarmaya dönünce yarım halka doğranmış soğanlarımızı, sarımsağı ve çarliston biberleri de ekleyip kavurmaya devam edelim. Soğanlar pembeleşip mantarlar kızarmaya dönünce küp küp doğradığımız domatesleri, tuzu ve baharatlarını da ekleyip domatesler pişene kadar kavuralım. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.