Malzemeler,
250 gr kıyma
½ çay bardağı pirinç
1 ufak soğan
1 yumurtanın akı
su
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 kahve kaşığı pul biber
1 ufak patates
1 havuç
Terbiyesi için,
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
2 çorba kaşığı su
Hazırlanışı,
Suyu derin bir tencereye alıp ,içine önce soyulup irice dilimlenmiş havuçları,daha sonra da patatesleri ve ufak tereyağını atıp kaynamaya bırakın.
Kıymanın içine ince kıyılmış soğanı ,yumurta akını, yıkanmış pirinci, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun.
Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Tepsiye un serperek köfteleri üzerinde yuvarlayın.
Kaynamış suya hazırladığınız köfteleri atıp ve kısık ateşte 20 dakika daha pişirin.
Terbiyesini hazırlamak için bir kaseye; un, yumurta, limon suyu ve su, yarım kepçe köfte tenceresinden
aldığınız et suyunu ekleyin.
Kasenin içindeki malzemeleri iyice çırpın.
Kaynamakta olan köftelere hazırladığınız terbiye sosunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
Kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra servis tabağına köfte ve suyundan alın.
Arzu ederseniz tereyağını tavada kızdırın ve pul biberi ekleyip hemen ocağı kapatın.
Servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine tereyağlı kırmızı biberi gezdirip, servis yapın.Afiyet olsun.
bu tabağı ben alsam benden sonra gelenler kızarmıııııııı çok seviyorum ben bu çorbayı:))
YanıtlaSilellerine sağlık afiyetler olsun
ellerine sağlık. katılımın için çok teşekkür ederim. her zaman beklerim.
YanıtlaSilbayılırım bu yemeğe,patateslisini ve havuçlusunu hiç denemedim,iyi fikir,eminim çok yakışmıştır.
YanıtlaSilEn yakın zamanda yapmak üzere not edi,ldi bile....
sevgiler.