Çok hoş bir çorba ,mahluta mercimek demek,yani bu bir mercimek çorbası ama,bu çorbanın en önemli özelliği kimyonunu bol olması,şimdi kısaca bahsedeyim .
MALZEMELER
Yarımbaş soğan
Bir adet orta boy rendelenmiş havuç
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı pirinç
1 Çorba kaşığı bulgur
1ajda bardağı kırmızı mercimek
1çaykaşığı pul biber,1çay kaşığı nane,kimyon
2 çorba kaşığı yoğurt,1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı un,1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı soğuk su
4 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
Soğanı piyazlık doğrayın. Bir tencerede 1 çorba kaşığı yağla pembeleşinceye kadar kavurun. Mercimeği bir süzgeç yardımıyla soğuk suda yıkayın, pembeleşen soğanın üzerine ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Mercimek 5 dakika süre kavrulurken ayrı bir kapta yoğurdu 1 yumurtanın sarısını,1 çorba kaşığı unu karıştırarak ve üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyerek iyice çırpın. Çırpma işlemini mikserde yaparsanız daha çabuk ve pütürsüz olur. Pişmiş olan mercimeklere havucu ekleyin ve kavurma işlemine kısa süre devam edin. Salçayı ekleyip bir süre daha karıştırarak üzerine naneyi ekleyin. Ayrı bir yerde 4 su bardağı suyu kaynatarak tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Elde ettiğiniz karışım kaynamaya başladıktan sonra pirinç ve bulguru ekleyerek 1 dakika kaynatın. Ayrı bir kapta hazırladığınız terbiyeyi(yumurta, un ve yoğurttan oluşan) bir süzgeç yardımıyla tencereye ekleyerek 3 dakika kaynamasını sağlayın. Pişen çorbanın üzerine dilerseniz ayrı bir kapta hazırlayacağınız tuz (dileğinize göre)nar ekşisi,kimyon, karabiber ve pul biberden oluşan sosu ekleyerek çorbanızı servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun
Çok beğendim bu çorbayı. Mutlaka yapacağım. Sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık canım bende çok severim ve yaparım geçen sefer biraz fazla yapmışım bir kısmını buzluğa attım yarın çıkaracağım hiçbıkmayacağım bir tat sevgiler
YanıtlaSilbu soğuklarda ne güzel gider ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler..
Elinize sağlık, yapılışı farklıymış.
YanıtlaSil