18 Ağustos 2011 Perşembe

KADAYIF








Malzemeler ( 9 dilim çıkıyor)

250 gr kadayıf
100-150gr dövülmüş ceviz
50 gr tereyağı

Şerbeti

3 sb. şeker
3 sb su
1yk limon suyu

Hazırlanışı

Mini fırına giren ,büyük kare borcamın içi tereyağla yağlanır.Kadayıflar ayrı bir kapta didiklenip küçük parçalara ayrılır. Yarısı borcama yerleştirilir.Üzerine minik minik kesilen tereyağ parçacıkları konur ve kıyılmış ceviz serpilir.Kalan kadayıflarla düzgün bir şekilde cevizlerin üzerine kapatılır.Tekrar minik tereyağı küpleri kadayıfın üzerine serpiştirilir.200 derecelik fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir.(30-35 dk. oluyor.) Üstü kızardıktan sonra yanmaması için folyo kapatılıp fırında tutulur.

Şerbeti için şekerle su kaynatılır,kıvamını alınca limon suyu eklenip bir taşım kaynatılıp ılınmaya bırakılır.

Şerbet soğuk,kadayıf sıcakken üzerine kepçe yardımıyla dökülür.Afiyet olsun.

Bu tarifimi gelibolu17 ve cafemis için Ramazan Lezzetleri Etkinliği ne gönderiyorum

17 Ağustos 2011 Çarşamba

ERİK SUYU




Malzemeler


1 kilo kırmızı erik
1,5 litre su

1 sb. toz şeker



Hazırlanışı



- Erikleri  yıkayıp, su ve şekerle birlikte kaynatalım.



- Erikler yumuşayıp pişince ocağı kapatarak soğumaya bırakalım.



- Daha sonra erikler suyuyla birlikten süzgeçten geçirilir, süzgeç üzerinde kalan eriklere kaşıkla bastırılır.



- Elde edilen erik suyu buzdolabında saklanır.



Şeker miktarını arzuya göre değiştirebilirsiniz.



15 Ağustos 2011 Pazartesi

GÜNÜN SÖZÜ


Hayatımızda işlediğimiz hataların çoğu, düşünmemiz gereken yerde hissetmekten, hissetmemiz gereken yerde düşünmekten ileri gelmektedir.

John COLBINS


Çok keyifli anınızda kimseye bir şey vaad etmeyin. Çok öfkeli anınızda kimseye yanıt vermeyin

12 Ağustos 2011 Cuma

YAYLA ÇORBASI











Malzemeler (4 Kişilik)

2 yemek kaşığı pirinç
4 su bar. su
1 sb. yoğurt
 1 yumurta sarısı
tereyağ
1 yemek kaşığı un
kırmızı biber,nane, tuz


Hazırlanışı :

Pirinci yıkayarak 4 su bardağı suyun içerisinde, az tuz koyarak  haşlayalım. Başka bir kapta yoğurdu, unu ve yumurtayı iyice çırpalım ve haşladığımız pirincin üzerine yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim (suyu az yada fazla ise ayarlayalım). Bu karışım kaynayana kadar karıştıralım. 10-15 dakika pişmesi için yeterlidir. Daha sonra bir tavada tereyağını  eriterek içerisine nane ekleyelim ve pişmiş olan çorbanın üzerine dökelim. Kırmızı biberini de serpelim. Afiyet olsun…






2 Ağustos 2011 Salı

32 Senede Bir


Ramazan’ın sadece 32 yılda bir aynı güne denk geldiğini biliyor musunuz ?

Ramazan ayı tüm Müslümanların, ibadetlerin en büyüklerinden birini yerine getirdiği, Oruç tutma vazifesini gerçekleştirdikleri oldukça önemli bir ay. Bu ayın bu kadar önemli ve özel olmasının sebebi ise, Bakara Suresi’ne göre, Kur’an-ı Kerim’in Hz. Muhammed’e gönderilmeye başlanmasının Ramazan’a denk gelmesi.

Bilindiği üzere Ramazan her yıl Hicri Takvim’e göre düzenleniyor. Bir ay takvimi olan Hicri Takvim ise Miladi Takvim’den 11-12 gün kısa. Dolayısıyla Ramazan her yıl Miladi Takvim’de öne kayıyor. İki takvim arasındaki farklılıklardan ötürü de yaklaşık olarak sadece 32 senede bir aynı güne denk geliyor.