Osmanlı döneminde de Ramazan yılın en önemli ayıydı ve Ramazanın yaklaşmasıyla beraber sadece vatandaşlarda değil, saray halkında da bir heyecan başlardı. Osmanlı hanedanı, bir kısmı İslam dinine ait, bir kısmıysa tamamen saraya ait birçok geleneği uzun yıllar korumuştur. Bunlardan birinin de Ramazan arifesinde, saray aşçıları arasında düzenlenen yemek yarışması olduğunu biliyor muydunuz?
Ramazan’dan bir gün önce, yani arife günü, Osmanlı sultanının, Hırka-i Şerif Cami’nde bulunan Hz. Muhammed’e ait hırkayı ziyaret etmesi bir saray geleneğiydi. Bu ritüel hiçbir zaman atlanmazdı ve ziyaretin ardından saraya dönen sultan, aşçıların ustalıklarını değerlendirirdi.
Aşçılar sultan için her yıl soğanlı yumurta pişirir ve her birini tadan sultan, en lezzetlisini seçer ve yemeğin sahibi aşçı Ramazan boyunca sultanın yemeklerini pişirmeye hak kazanırdı
e-mail
Ah ah, nedense okuduğum kitaplarda filan böyle yemekler geçince canım çekiyor, soğanlı yumurta da ne gider ama şimdi, ooo f of, sultan olmak varmış şimdi :))
YanıtlaSilaaa ben bilmiyodum bunuu.. ilginc...
YanıtlaSilbanu ya katiliyorum iftara yakin beni sultan yapsinlar ve bnim icin yarismaya girsin tüm tanidiklarim =D
Canim ya cok sirin cok guzel bir blogun var tevafuken rastladim sana, iyiki de rastlamisim...:)tesekkuler paylasim icin...
YanıtlaSilSelam ve dua ile