Translate
18 Ağustos 2011 Perşembe
KADAYIF
Malzemeler ( 9 dilim çıkıyor)
250 gr kadayıf
100-150gr dövülmüş ceviz
50 gr tereyağı
Şerbeti
3 sb. şeker
3 sb su
1yk limon suyu
Hazırlanışı
Mini fırına giren ,büyük kare borcamın içi tereyağla yağlanır.Kadayıflar ayrı bir kapta didiklenip küçük parçalara ayrılır. Yarısı borcama yerleştirilir.Üzerine minik minik kesilen tereyağ parçacıkları konur ve kıyılmış ceviz serpilir.Kalan kadayıflarla düzgün bir şekilde cevizlerin üzerine kapatılır.Tekrar minik tereyağı küpleri kadayıfın üzerine serpiştirilir.200 derecelik fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir.(30-35 dk. oluyor.) Üstü kızardıktan sonra yanmaması için folyo kapatılıp fırında tutulur.
Şerbeti için şekerle su kaynatılır,kıvamını alınca limon suyu eklenip bir taşım kaynatılıp ılınmaya bırakılır.
Şerbet soğuk,kadayıf sıcakken üzerine kepçe yardımıyla dökülür.Afiyet olsun.
Bu tarifimi gelibolu17 ve cafemis için Ramazan Lezzetleri Etkinliği ne gönderiyorum
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok severim ama tutturamam diye korkudan yapamıyorum ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilBen bir de bunu üzerine süt dökerek yerim ki ne de güzel olur... Canım çekti. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGELİBOLU17:
YanıtlaSilcanım merhaba,selamlar nasılsın?
bu güzel kadayıf için çook teşekkürler,ellerine sağlık,şimdi yayınladım,gene beklerim,sevgiler,hayırlı ramazanlar :)
Kadayıf sevılmez mı harıka görünüyor ellerınıze saglık.
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım,nefis gözüküyor,109.sırada yayında,teşekkür ediyorum katıldığın için,rica etsem benim linkimle Gülcanımın linkini ayırırmısın,farklı siteleriz biz,hayırlı ramazanlar,sevgiler
YanıtlaSilhttp://cafemis.com
cok guzrl gozukuyor, ellerine saglik. bana fazla zor gelir herhalde :D
YanıtlaSilhttp://maffionista.blogspot.com/